? Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Darende´de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Darende´De ziyaret ve temaslarda bulundu.

?  Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Darende´de
Gündem 12.03.2016 15:31:18 1251 0

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Güvenlik güçlerimiz, halkımızı terörün zulmünden kurtarmak için gece gündüz demeden hassas bir şekilde mücadele ediyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Güvenlik güçlerimiz, halkımızı terörün zulmünden kurtarmak için gece gündüz demeden hassas bir şekilde mücadele ediyor. Bir yandan da Türkiyemizi, illerimizi, ilçelerimizi gece gündüz demeden kalkındırma noktasında çalışıyoruz" dedi.

Çeşitli temasları kapsamında Malatya´nın Darende ilçesine gelen Bakan Tüfenkci, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Daha sonra Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser´le bir araya gelen Tüfenkci, yürütülen çalışma ve projeler hakkında bilgi aldı.

Darende Öğretmenevi´nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda buluşan Bakan Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye´nin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, "Güvenlik güçlerimiz, halkımızı terörün zulmünden kurtarmak için gece gündüz demeden hassas bir şekilde mücadele ediyor. Bir yandan da Türkiyemizi, illerimizi, ilçelerimizi gece gündüz demeden kalkındırma noktasında çalışıyoruz. Yeni ihracat pazarları bulmak için başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ilgili bakanlarımız, her hafta ülke ülke, kıta kıta gezerken bir yandan da biz üretimimizi nasıl arttırırız, sanayimizi nasıl kalkındırırız, ticaretimizi nasıl geliştiririz, bunun hesabı içerisindeyiz" diye konuştu.

Avrupa´ya vizesiz seyahatin önündeki engelleri kaldırmak için görüşmelerde bulunduklarını, Suriyeli sığınmacıların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını anlatan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Etrafımızdaki ihracat yaptığımız birçok ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar, jeopolitik durum ve neredeyse etrafımızdaki bütün ülkelerin ihracat noktasındaki hassasiyetleri ve Suriye´nin, Irak´ın içinde bulunduğu yangın yeri durumu bizleri en azından daha fazla dış politika noktasında aktif olmaya götürüyor. Bizler Suriye´deki sıkıntılar çözülmeden dünyanın ve bölgenin huzur içerisinde olmayacağını biliyoruz. Suriye, Irak noktasında hem güvenlik tedbirlerimizi üst düzeyde alıyoruz, hem de sorunları çözme noktasında Başbakanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız elinden gelen gayreti gösteriyor."

Bakan Tüfenkci ve beraberindeki Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret ederek, Somuncu Baba Türbesi´nde dua etti. Kaynak AA Darende Haber