Büyükşehirden, Ilıca´ya yangın söndürme tankeri

İlçemiz Ilıca Mahallesi´nde muhtemel yangınlarda ilk müdahalede kullanılmak üzere su tankeri verildi.

 Büyükşehirden, Ilıca´ya yangın söndürme tankeri
Gündem 5.10.2016 18:40:17 1447 0

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından ilçemiz Ilıca Mahallesi´nde muhtemel yangınlarda ilk müdahalede kullanılmak üzere su tankeri verildi.

Su tankeri dağıtım töreninde konuşan hemşehrimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçelerdeki itfaiye merkezlerine uzak olan kırsal mahallelerde çıkabilecek yangınlara daha hızlı müdahale edebilmek için bu tür çözümler üretildiğini söyledi.

Tankerlerin, muhtar kontrolünde gönüllü mahalle sakinleri tarafından kullanılacağını aktaran Çakır, ?Traktör arkasına takılarak kullanılabilen bu tankerlerimiz, özellikle kırsal mahallelerimizde merdivenli büyük itfaiye araçlarımızın giremediği yerlerde hizmet verecek. 3 ton su kapasiteli bu tankerlerimiz muhtarlarımızın kontrolünde gönüllü itfaiyecilerimiz tarafından kullanılabilecek.? dedi.

Tankerler içme suyu ihtiyacı içinde kullanılabilecek

Çakır, çıkabilecek olası yangınlara anında müdahale edilecek itfaiye ekiplerimizin olay yerine yetişmeleri için zaman kazandırmış olacağını belirterek, ?Su tankerlerimiz aynı zamanda arka kısmında bulunan musluklar aracılığıyla olası bir su kesintisinde vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için de kullanılabilecektir." diye konuştu.

Ilıca Mahallesi Muhtarı Hazreti Özbey de Başkan Çakır´a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Yangınlar, insanlarımızın can ve mal kaybı yaşadığı önemli afetlerden. Mahallemize verilen bu su tankeri ile yangınlara anında müdahale edilebilecek. Mahalle sakinlerimiz adına bu güzel hizmetten dolayı Sayın Başkanımıza ve İtfaiye Dairesi Başkanı´na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ´Gönüllü İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği´ eğitimlerine katılan Muhtar Özbey´e katılım belgesi, Çakır tarafından takdim edildi.