Anaokulundan ilgi çeken gösteri

Anaokulundan ilgi çeken gösteri

Anaokulundan ilgi çeken gösteri
Eğitim 2.06.2010 18:17:00 2794 0

Darende Yavuz Selim Anaokulunun yılsonu etkinliğinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, okulöncesi eğitim ile çocukların geleceğini büyük ölçüde doğru planlanmış olacağını söyledi.

Yavuz Selim Anaokulu’nun yılsonu etkinliği METEM salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Hakim Banu Aliye Alkoç, daire ve okul müdürleri ile çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nesrin Sırmasaç, sevgiden yoksun bir çocukluk gibi oyunsuz bir çocuk düşünülemeyeceğini bildirerek; “Oyun çocukların gelişimini artırır. Oyun, çocuklarımızın gelişmesi ve kişilik kazanmaları için sevgiden sonra gelen en önemli besindir. Oyunun çocuklarımızın gelişmesi ve kişilik kazanmaları için sevgiden sonra gelen en önemli besin olduğunu biliyoruz. Sevgiden yoksun bir çocukluk gibi oyunsuz bir çocuk düşünemeyiz. Çocukların oynadıkları oyunlarla kendilerini geliştirirken arkadaş edinmeyi de öğretmektedir” dedi.

Eğitimin en önemli amacını bireyin içinde bulunduğu sosyal ortama uyum sağlaması şeklinde tanımlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da konuşmasında, çocukların çevreye uyum sağlamaları ve sosyalleşmesinin sağlam temellerinin okul öncesinde atıldığına değindi.

Tarak; “Özellikle çocuklarımızın kişiliğinin kimliğinin oluşmasında okul öncesi eğitim ayağı çok ciddi ve hayati derecede önemli görülmelidir. Çünkü çocuklarımız anasınıflarına, anaokullarına gittikleri takdirde ilköğretimde, ortaöğretimde ve yüksek öğretimde başarılı olacaklardır. Hatta hayatta başarılarını bir ölçüde okul öncesine bağlamak okul öncesini bu yönüyle önemsemek istiyoruz” diye konuştu.

Çocuklar tarafından okunan şiirlerin ardından tiyatro gösterimleri, velileri ile salonda bulunanlarca büyük bir heyecan ve dikkatle izlendi.

Çok sayıda veli, kamera ve fotoğraf makineleriyle çocuğunun görüntüsünü kaydetti. İlçedeki diğer Anaokulları da programda birer gösteri sundu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3395402


Anahtar Kelimeler: