Türk Eğitim-Sen eylemi

Türk Eğitim-Sen eylemi

Türk Eğitim-Sen eylemi
Gündem 1.06.2010 19:22:00 1956 0

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı ile Hatay’ın İskenderun ilçesinde 6 askerin şehit edilmesi Türk Eğitim-Sen tarafından Darende`de protesto edildi. Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol kanla beslenen İsrail’e tüm dünyanın tek ses, tek yürek olarak dur demesi gerektiğini kaydetti.

Darende Cumhuriyet Meydanında bir grup vatandaşın katıldığı protestoda konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, hain emellerce şehit edilen vatan evlatlarını minnetle andıklarını bildirdi. Şenol, insani yardım gemisine bile saldırı düzenleyecek kadar gözü dönmüş olan İsrail’in yaptığı harekâtı da lanetlediklerini ifade etti.

Ekrem Şenol, katılımcıların azlığından dolayı sitem ederek; “Gönül isterdi ki bu meydan dolu olsun ve yamyamları hep birlikte kınayalım. Gönül isterdi ki Müslümanlar daha duyarlı olsun ve bu vahşete dur demesini bilelim” dedi.

Felsefesini öldürmek üzere kuran İsrail’in sırtını dayadığı ülkeleri güç unsuru görerek tüm dünyaya kafa tuttuğuna dikkat çeken Şenol, “İsrail işlediği suçların bedelini ödemelidir. Gözünü kan bürümüş olan İsrail’e yönelik bir yaptırımda bulunulmazsa, ambargo konulmazsa katliama devam edecekler ve masum insanların ölmesi sürecek. Dünyanın yapması gereken, İsrail’i uluslar arası arenada tek başına bırakmak, uluslar arası hukuku çiğneyen, savaş suçu işleyen İsrail’e hesap sormak, İsrail’in uluslar arası mahkemeler tarafından cezalandırılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Protestocu grup, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, “Kahrolsun İsrail” şeklinde slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Gruptaki bazı vatandaşların Türk Bayrağıyla birlikte Filistin Bayrağı taşıdığı görüldü.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3385132


Anahtar Kelimeler: