Malatya´da ilk defa yapıldı

Malatya`da ilk defa yapıldı

Malatya´da ilk defa yapıldı
Gündem 29.05.2010 18:44:00 1896 0

Malatya Valiliği’nin Darende`deki Tohma Çayında düzenlediği ‘1. Ulusal Rafting Turnuvası’nı yarışmaya Rize’den katılan grup 16.13 dakika ile kazandı. Vali Ulvi Saran, yarışmacı olarak katıldığı rafting turnuvasının Malatya ve Darende’nin turizmi açısından anlamlı bir başlangıç olduğunu söyledi.

Malatya Valiliği tarafından organize edilen, Türkiye Rafting Federasyonunun katılımı ile Darende’de gerçekleştirilen turnuvaya aralarında Rize, Erzincan’ın yarı sıra Malatya ve ilçeden oluşturulan 8 takım katıldı. Malatya Valisi Ulvi Saran,  Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Gençlik Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı ve Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak’ın da katıldığı yarışmada 4’er kişilik gruplar halinde parkura giren raftingciler 8 kilometrelik mesafede kürek çekti. 

Yarışmaya Rize’den katılan Belediye Gençlik ve Spor Kulübü 16.13 dakika ile birinciliği, 16.40 dakika ile Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulubü ikinciliği, 18.40 dakika ile Kanyon Alabalık Gençlik ve Spor Kulübü üçüncülüğü aldı.

Vali Ulvi Saran, parkurdaki yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, ilin mülki ve mahalli yöneticileri ile bir arada takımlar oluşturarak su sporlarının ne kadar önemli olduğu, insanın tabiatına kişiliğine ve yapısına ne kadar uygun olduğu ortaya koyduklarını belirtti. Vali Saran; “Malatya’nın bir incisi olan Darende rafting sporu ile bundan sonra geniş bir alt yapı ile toplumumuza hitap edecek, hizmet verecek, böylece ilimizde su sporlarının geniş ölçekte ve sistematik olarak yapılmasını sağlayacaktır. Zevkli geçen zorlu bir yarışma oldu, turnuvaya ilin valisi olarak bizimle birlikte, Belediye başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Vali Yardımcımız, Kaymakamımız katıldı bu vesileyle anlamlı bir mesaj verdik” dedi.

Turnuvaya çeşitli bölgelerden 8 takım katıldığını ifade eden Vali Saran; “Bu takımlardan 3 tanesi Malatya ve Darende’den diğerleri Rize, Erzincan gibi şehirlerden gelen ekiplerdir. Darende’de raftingi geniş ölçekte ilk defa turnuva konusu yapacak şekilde faaliyetlerimizi organize etmiş bulunuyoruz. Darende hem tarihi özellikleri, manevi kültürü ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir yer. Sahip olduğu topoğrafik yapı, şehrin içerisinden geçmekte olan kanyon ve Tohma Çayı, su sporları için gerçekten elverişli. Sporlarının hem Darende, hem Malatya hem de Türkiye için önemini arttırmak ve gençleri bu tür faaliyetlere yöneltmek için Darende ve Malatya’da kurduğumuz kulüpler aracılığıyla ilk defa raftingi büyük çapta geliştirme ve ilin spor potansiyeline kazandırmış bulunuyoruz” dedi.

Yarışmada dereceye girenlere Somuncu Baba Külliyesi önünde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan grupların, derece ve süreleri şu şekilde:

1- 16.13 dakika ile Rize Belediye Gençlik ve Spor Kulübü

2- 16.40 dakika ile Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulubü

3- 18.40 dakika ile Kanyon Alabalık Gençlik ve Spor Kulübü

4- 18.45 Yeşil Rizem Spor Kulubü

5- 20.25 İkizdere Gençlik ve Spor Kulübü

6- 23.20 Malatya Gençlik ve Spor Kulübü

7- 23.55 Erzincan Erdoğa Gençlik ve Spor Kulübü

8- 26.48 Malatya Kano-Rafting Gençlik ve Spor Kulübü

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3351112


Anahtar Kelimeler: