Alperen Ocakları Başkanı Darende´de

Alperen Ocakları Başkanı Darende`de

Alperen Ocakları Başkanı Darende´de
Gündem 21.05.2010 16:37:00 2249 0

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, önümüzdeki süreçte kaset olayları gibi ülkemizin huzurunu bozmak için sansasyonel cinayetler olabileceği ve şehit cenazelerinin artabileceğini söyleyerek, teşkilatlarını bu tür durumlara karşı uyardıklarını ve yapmadığı birşeyden ötürü Anadolu insanına bedel ödetilmemesi amacıyla vatandaşların da duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

Kutup başları fayda görüyor

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, teşkilat ziyaretleri için geldiği Darende’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gürgür ilçeye gelişinde BBP İlçe Başkanı Ali Gök, partililer ve aralarında gençlerin olduğu çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. BBP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Abdullah Gürgür, Türkiye’de şu anda bir gerginlik siyaseti uygulandığını ve bu tür eylemlerde büyük kutup başları her zaman fayda gördüğünü bildirdi.

Figüran olmayacağız

Gürgür; “Bir dönem yine bugün yaşanan olayların benzerini plazalarından, localarından yapan insanların Anadolu insanına bedel ödemek zorunda bıraktığı halleri birçok kez müşahede ettiğimiz için önümüzdeki üç dört aylık süreci biraz tehlikeli olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte bu kaset olayları gibi ülkemizin huzurunu bozmak için sansasyonel cinayetler olabilir, şehit cenazeleri artabilir, şehir merkezlerinde etnik ayrıştırmaya yol açacak sokak çatışmaları yaşanmasına zeminler hazırlanabilir. Teşkilatlarımızı daha Deniz Baykal’ın kasedi çıkmadan önce uyardık, önümüzdeki sürecin hassasiyetini bildirdik. Bu süreçte birilerinin dizayn edeceği organizasyonlarda senaryosunu bizim yazmadığımız, inisiyatifi elimizde olmayan, istişaresini yapmadığımız, kararını vermediğimiz hiçbir organizasyonun figüranı olmayacağız” dedi.

Siyasi duruşu meclise taşıyacağız

Gürgür ayrıca tüm teşkilatlarına seçim sathı mahalline girildiğini bildirdiklerine dikkat çekerek; “Rahmetli şehit liderimizin ardından Alperen hareketi, Büyük Birlik hareketi Anadolu sathında bugün Darende’de gördüğümüz motivasyonlu ortamı her tarafa yaymış durumdadır. Bu bireysel motivasyonu Allah izin verirse Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi duruşunu bizler meclise taşıma kararlılığındayız” diye konuştu.

Gürgür ve beraberindekiler daha sonra Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir’i makamında ziyaret etti. İlçede de bazı ziyaretlerde bulunan Gürgür, Somuncu Baba Külliyesi’ni gezdikten sonra Tohma Kanyonunda rafting yaptı.

Haberin fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3283962


Anahtar Kelimeler: