Okul konusunda güzel gelişme

Okul konusunda güzel gelişme

Okul konusunda güzel gelişme
Gündem 6.05.2010 09:45:00 1859 0

Darende’ye yapılması planlanan Meslek Yüksek Okulu için oluşturulan heyet, İnönü Üniversitesi Rektörüyle görüşerek mutabakat sağladı. Yüksekokulların mimarisi için özel bir proje hazırlanırken, ana çatısı turizm alanından oluşan tarımsal üretim gibi farklı bölümlerin de açılması konusunda karar kılındı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Adana merkezli Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) Başkanı Nazım Turgut öncülüğünde gelen heyetle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret etti. Görüşmede DASEV öncülüğünde hemşehrilerimizden toplanacak yardımlarla bina yapılması konusunda gerekli teminat verilirken açılacak bölümler de genel anlamda belirlendi.

Heyeti dinleyen Rektör Çelik, Darende’nin hızla yükselen yapısına uygun, turizmi ön planda tutan diğer alanlarda da öğrenci yetiştirecek Meslek Yüksek Okulu (MYO)’nu binaların tamamlanması ile hemen faaliyete geçirebileceklerini kaydetti.

Darende’ye tahsisli geçmişte bir MYO bulunduğuna vurgu yapan Çelik; “Senato kararıyla Darende MYO adını vereceğimiz okulumuzda ilçenin gelişim yapısında uygun turizm bölümü ile talep edilen tarımsal sektörleri ilgilendiren bölümleri açacağız. Darende, çok özellikli ve güzel bir yer, orada kuracağımız turizm bölümü aynı zamanda bir kongre merkezi olabilecek ilçenin cazibesini artıracaktır. Turizmin yanı sıra ülkemizin geneli ve bölgesel anlamda gelişim sağlanabilecek diğer bir bölüm olan tarımsal üretim, yada üniversitemizde bulunmayan başka bölümleri de açarak Darende’nin gelişmesine gereken desteği sağlayacağız” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da Mayıs ayı içerisinde hemşehrilerimizle görüşmeler yaparak taahhütleri alacaklarını ve yaz aylarında okulun temelini atarak özlenen bir projeyi daha hayata geçireceklerini bildirdi. MYO’nun Darende’nin gelişimi açısından oldukça önemli olduğuna değinen Özkan, ilçedeki durağanlaşan yapının canlanması, sosyal ve ekonomik alanda da hareketlilik yaşatması beklenen okulları en kısa sürede açmak için herkesten destek beklediklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: