Tüm karşı çıkmalara rağmen

Tüm karşı çıkmalara rağmen

Tüm karşı çıkmalara rağmen
Gündem 6.05.2010 09:43:00 2349 0

Darende’nin Hacılar Mahallesi’nde Tohma Çayı üzerine bir firma tarafından kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) için çevre halkının yörenin ekolojik dengesinin bozulması ve doğal yaşam alanlarının tahrip edilmesini istememesine rağmen akım gözlem istasyonu kurularak işin ciddiyetini yansıtan bir adım daha atıldı.

Hacılar Sıragoz Mahallesi Muhtarı Hatem Kaçaman, edindikleri bilgiler doğrultusunda bir enerji firmasının akım gözlem istasyonu kurarak HES projesini gerçekleştirme düşüncesini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Kurulan istasyonun 1 yıl kadar ölçüm yapacağı ve bu süre içerisinde Tohma’dan akan suyun miktarlarının mevsimsel ölçümlerinin alınacağı bilgilerine ulaştıklarını kaydeden Kaçaman; “Doğamızın bozulmasına, güzelliklerimizin tahrip edilmesine karşıyız. Duruşumuzu ve bu fikrimizi hiç değiştirmeyeceğiz. Buradaki insanları yok sayan, tarihi ve doğal güzelliklerimizi, bütün Darende’yi etkileyecek bir proje ile etkilemeye çalışanlara karşı elimizden ne gerekirse yapacağız onları engelleyeceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: