Köprü nihayet açıldı

Köprü nihayet açıldı

Köprü nihayet açıldı
Gündem 6.05.2010 09:41:00 2160 0

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onarılan ancak bir buçuk yıldır altından ne su akan, ne de trafiğe açılan Nadir Köprüsündeki 30 aylık hasret sona erdi. Aslına uygun olarak onarılmasına rağmen, yapılan planlama hatası ile köprü girişinin yol kodunun altında kalması nedeniyle uzun süre kullanılamayan ve çevre halkının büyük sıkıntı yaşamasına neden köprünün bağlantıları tamamlandı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, bir süre önce ilçeyi ziyaret eden Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine konuyu ilettiklerini anlatarak, tamiratın bitmesinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen kullanılamayan köprünün bir an önce kullanıma açılmasını istediklerini bildirdiklerini kaydetti.

Yapılan görüşmelerin ardından bağlantıları yapılan köprünün trafiğe açıldığını ifade eden Özkan, 1,5 yıldır araçların ve vatandaşların kullanması için aynı mevkiye demir bir köprü konulduğunu, çocukların bu demir köprünün üzerinden geçtiğini, kullanımı zor olan bu köprüden kurtulduklarını dile getirdi.

Tohma Çayı üzerinde inşa edilen tarihi Nadir Köprüsü ulaşıma açılıncaya kadar çayın yatağının değiştirildiğine değinen Özkan, şunları aktardı: ``Onarım sırasında yatağı değiştirildi. Bu kanalda biriken su çevreye kötü koku yayılmasına ve sinek oluşmasına neden oldu. Köprünün ulaşıma açılması ile birlikte vatandaşlarımız bu kokudan ve sineklerden de kurtulmuş oldu.``

- NADİR KÖPRÜSÜ

En eski köprü idi

Keban Valisi Beşir Mehmet Paşa’nın görev yaptığı dönemde (1596’da) yapıldığı tahmin edilen ve Darende’deki en eski köprü olan Nadir Köprüsü aslına uygun olarak 3 gözlü haliyle yeniden inşa edildi. Köprü 3.5 metre sırt genişliğinde ve 16.5 metre uzunluğa sahip.


Anahtar Kelimeler: