Yeni anayasa umudu

Yeni anayasa umudu

Yeni anayasa umudu
Eğitim 6.05.2010 09:25:00 2361 0

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman Darende ilçesinde sendikalarına bağlı üyelerle bir araya geldiği toplantıda oylanmakta olan yeni anayasadan umutlu olduklarını ve kamu çalışanlarının sendikal haklarına yönelik iyileştirmeleri beklediklerini bildirdi. Kayaduman, ileri seviyede görülen, ekonomisi güçlü demokrasisi köklemiş ülkelerin sivil toplum örgütlerinin çok güçlü, geri kalmış ülkelerinde ise sivil toplum örgütlerinin yok denecek kadar az olduğunu, bunun gelişmişlik oranını gösterdiğini kaydetti.

Darende Eğitim-Bir-Sen temsilciliği yemekli bir toplantı ile ilçedeki öğretmenleri bir araya getirdi. Hasbahçe Restaurant’ta verilen yemeğe Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Sendika üyeleri yemeğin ardından sorunlarını tartıştı.

Eğitim-Bir-Sen Darende temsilcisi Mustafa Toprak eğitim emekçileri olarak tanışma, kaynaşmayı sağlamak için meslektaşlarını bir araya getirdiklerini söyledi.

Sendika ve sivil toplum örgütlerinin en önemli özelliğinin mensupları arasında birlik, beraberlik, hoşgörü ve sevgiyi yaymak olduğunu kaydeden Şahin Kayaduman; “Varlığımızı demokrasiye borçluyuz, demokrasinin olmadığı yerde sivil toplum örgütü olmaz. Sivil toplum örgütleri de demokrasinin teminatıdır. Son günlerin en önemli konusu olan, şu anda da görüşme ve oylamaları devam eden yeni anayasadan oldukça umutluyuz. Çalışanların haklarının korunması anlamında daha fazla imkanlar tanıyacak olan yeni düzenleme, temel hakların yanı sıra eşitlik ilkesi ve grev hakkı gibi bir takım isteklerimize de cevap verecektir” dedi.

Eğitimcilerin sorunlarının çözülmesinin nesillerin yetişmesinde oldukça etkili olduğunu sözlerine ekleyen Kayaduman, “Öğretmenlerin kafası rahat olursa dersini daha iyi anlatacaktır, işini daha rahat yerine getirecek ve öğrencisine daha faydalı olarak bilgiyle donatacaktır. O nedenle yöneticilerimizin eğitimcilerin haklarını gözetirken bunu düşünmelerini de istiyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: