Araçlarını polisin üzerine sürdüler

Araçlarını polisin üzerine sürdüler

Araçlarını polisin üzerine sürdüler
6.05.2010 09:08:00 2129 0

Malatya`da bir akaryakıt istasyonunda araçlarına yakıt aldıktan sonra bedelini ödemeden kaçan 2 kişi, 4 ayrı noktada `dur` ihtarına uymadıkları güvenlik güçlerince uzun kovalamaca sonucu Gürün`de kapanla aracın lastikleri patlatılarak yakalandı.

Malatya`ya bağlı Akçadağ ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda 21 EU 005 plakalı otomobillerinin deposunu dolduran Ü.D. (23) ve F.K. (29), aldıkları yakıtın ücretini ödemeden kaçtı.

Akaryakıt istasyonunun durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine zanlıların içinde bulunduğu otomobil, Darende`de iki ayrı polis noktasında durdurulmak istendi. Her iki uygulama alanında da polislerin üzerine aracı sürerek kaçan zanlılar, Gürün`de de polisin iki ayrı yerde `dur` ihtarına uymadı.

Kayseri istikametine devam eden aracın plakası ve `dur` ihtarlarına uymayarak kaçtıkları, Gürün ilçesine bağlı Yazyurdu Jandarma Karakoluna bildirildi.

Yol üzerinde uyarıda bulunan jandarma ekiplerinin de `dur` ihtarına uymayan zanlılar, kurulan kapan sayesinde aracın lastikleri patlatılarak durduruldu.

Gözaltına alınan zanlıların daha önceden uyuşturucu madde kullanmak ve satmak, yağma, hırsızlık gibi suçlardan sabıkaları olduğu belirlendi.

Zanlıların çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: