Hareketlilik başladı

Hareketlilik başladı

Hareketlilik başladı
6.05.2010 09:07:00 1955 0

Son yıllarda çok sayıda yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Darende, baharın gelmesiyle ilk yabancı misafirlerini ağırladı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiği, tarihi, doğal ve kültürel birçok değerin yer aldığı ilçeye gelen turistler, keşfedilmemiş yeni yerleri görmenin heyecanı ile Tohma Kanyonu gibi mekânlarda keyifli vakitler geçirmeye başladı.

Darende’ye 2010 yılında gelen ilk yabancı turistler Avusturyalı Markos Dittirch ve eşi Sonja Dittirch oldu. İlçedeki tabiat harikası yerleri gezen ve Darende’nin keşfedilmemiş bir turizm cenneti olduğunu söyleyen Markos Dittirch kiraladıkları bir araçla Türkiye turuna çıktıklarını Kapadokya’yı gezdikten sonra Nemrut’a geçerken daha önce internetten gördükleri Tohma Kanyon’unu gezmek amacıyla Darende’de bir gece konakladıklarını bildirdi. Güne kuş sesleri eşliğinde uyandıklarını belirten Dittirch ve eşi; “Gizemli güzelliklerle dolu kanyonu gezmekten çok etkilendik. Bol, bol fotoğraf çekerek, bu tabiat harikasını dostlarımız başta olmak üzere gezimizin ardından ülkemizde açacağımız fotoğraf sergisinde de tanıtacağız” dedi.

Somuncu Baba külliyesi ve civarını gezen Dittirch çifti, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak’ı da ziyaret etti. Darende’de yılın ilk yabancı turistlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Kaymakam Uzunparmak, Avusturya’lı çifte ilçeyi tanıtan çeşitli hediyeler verdi.

Murat Uzunparmak ilçeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen gün artığına dikkat çekerek, Darende’nin doğal güzelliklerinin insanları celbedici bir özelliği olduğunu ifade etti. Uzunparmak; “Yazılı ve görsel basındaki tanıtım faaliyetlerimiz neticesinde ilçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış kaydedilmektedir. Buna karşılık ilçedeki turizm alt yapısının da gelişmesi gerekmektedir. Darende’deki otellerin hali hazırda toplam yatak kapasitesi 250’dir. Ancak önümüzdeki yılları düşünerek, turizm alt yapısında bir yenilemeye ihtiyaç duyulmaktadır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: