Ahmet Gürses´in hayat hikayesi

Ahmet Gürses`in hayat hikayesi

Ahmet Gürses´in hayat hikayesi
Hemşehriler 6.05.2010 08:24:00 2753 0

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde manifaturacılık ve beyaz eşya bayiliği yapan hemşehrimiz Ahmet Gürses Çukurovaya giden Darendelilerin ilk duraklarından birisi olan ilçede 60 yıla yakın süredir yaşadığını bildirdi.

Darende’nin Sandıkkaya Mahallesinde merhum Bayram Ali Gürses’in oğlu olarak 1950 yılında dünyaya geldiğini kaydeden Ahmet Gürses, manifaturacılık yapan babasının kendisi 3 yaşındayken ailesini İmamoğlu’na yerleştirdiğini ve o günden beri aynı yerde yaşadığını ifade etti.

Ağabeyi Ekrem, kardeşleri Hayrullah, Mustafa ve Hanefi Gürses’le babalarının yanında ticareti öğrendiklerini anlatan Gürses, 1963’de küçük sermayelerle ilk kazancını elde ettiğini, seyyar satıcılık yaptığını ve 1987’de kendi işyerini açarak manifaturacılıkla ticari hayatını sürdürdüğünü belirtti. Ahmet Gürses aynı zamanda mobilya ve beyaz eşya satışı yaptığı bir işyeri daha açarak oğlu Halil’le birlikte çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. 5 çocuk babası olan Gürses 57 yıldır ikamet ettiği İmamoğlu’nda herkesin tanıdığı ve saygın bir konuma kavuşmanın kıvancını yaşıyor.


Anahtar Kelimeler: