Çocuktan al haberi dedirtti

Çocuktan al haberi dedirtti

Çocuktan al haberi dedirtti
Gündem 23.04.2010 14:21:00 2689 0

Darende`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında İlçe Jandarma Komutanlığı’nın denetlemesi nedeniyle bir gün geç Garnizon Komutanlığı görevini temsilen devralan 5. Sınıf öğrencisi, Beytullah Kaçaman, gündeme ilişkin soruları büyük bir erdemlilikle cevapladı. Dört gözle beklenen ‘Bedelli askerlik’ konusunda net bir tavır sergileyen Kaçaman, eşitlik ilkesine uymadığı gerekçesiyle herkesin normal şartlarda bu kutsal görevi yapması gerektiğini bildirdi.

Darende H. Hasan Başer İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Beytullah Kaçaman, Yarbay rütbesi ile geldiği Garnizon Komutanlığında Jandarma Kıdemli Üsteğmen Koray Kartal’dan görevi temsilen devraldı.

Askerlerin sürekli eğitim yapmasını ve oranlı bir şekilde dinlenmelerini isteyen küçük komutan, yöneltilen soruları olgun bir şekilde yanıtladı. Bedelli askerlik konusunda ne düşünüldüğü sorulan Kaçaman; “Zenginin parası var diye bu imkandan yararlanırsa maddi durumu yerinde olmayanlara haksızlık edilmiş olur. Toplumdaki eşitlik ilkesine aykırı bulduğum için bedelliye karşıyım. Herkes kaderine boyun eğerek normal şartlar altında bu kutsal görevi yapmalı, vatanımızı savaşarak düşmanların elinden kurtaran bir neslin evlatları olarak askerliğe gereken önemi göstermeliyiz” dedi.

Koray Kartal görüşme sırasında güzel bir gelenek olarak çocukların böylesi makamlara kısa süreli de olsa oturarak sorumluluk bilincini öğrenmelerini desteklediklerini belirterek; “Çocukla konuşmazsanız, düşüncesini fikrini öğrenemezsiniz. Onu muhatap aldığınızda sorumluluk verdiğinizde kendine değer verildiğini görerek kabiliyetini sergileyecektir. Kişisel gelişim ve eğitim metodu olarak herkesin kendi çocukları başta olmak üzere etrafındaki tüm çocuklarla ilgilenmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: