23 Nisan´da bir ilk

23 Nisan`da bir ilk

23 Nisan´da bir ilk
Gündem 22.04.2010 14:27:00 1999 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak Darende`de kaymakamlık koltuğuna oturan Şeyma Eroğlu ilçe tarihinde bugüne kadar görev yapan ilk bayan Kaymakam olmanın kıvancını yaşadığını söyledi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak 23 Nisan Kaymakamı Şeyma Eroğlu’nu makamında kabul edilerek görevini kısa süreliğine devretti. Eroğlu, Darende’de bugüne kadar görev yapan ilk bayan Kaymakam olduğunu bildirerek bu kıvanca eriştiği için mutlu olduğunu söyledi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi olan Şeyma Eroğlu, Uzunparmak’tan devraldığı Kaymakamlık görevinin ilk talimatı olarak okul güvenliklerinin artırılmasını istedi. Eroğlu; “Okulumu eğitim araçları yönünden eksik buluyorum. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüz bir çalışma yaparak mevcut durumun tespiti ve neler yapılabileceğini çıkarsın, devletimizin imkanları ve işadamlarımız destekleriyle teknolojilerimizi yenilemeliyiz. Ayrıca okulumuz ve çevresindeki güvenlik önlemlerini yeterli değil bu hususta da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ilave tedbirler almasını istiyorum” dedi.

Mahallelerinde de yeterli oyun alanı bulunmadığını belirten ve çocukların yollarda riskli bir şekilde oynadığına dikkat çeken Şeyma Eroğlu Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı arayarak talebinin yerine getirilmesini istedi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Okul Müdürü O. Nuri Aytekin ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu büyüdüğünde hakim veya savcı olmak istediğini kaydetti.

Kaymakam Uzunparmak Eroğlu’na içerisinde kitap ve kırtasiye ürünlerinden oluşan bir çanta hediye etti.

23 Nisan Kaymakamı daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek aynı şekilde temsili görevle makamda oturan Melike Zontul’a ziyarette bulundu.


Anahtar Kelimeler: