Türk Polisi 165 yaşında

Türk Polisi 165 yaşında

Türk Polisi 165 yaşında
Gündem 10.04.2010 16:59:00 2496 0

“Polis, halkın yardımına her zaman ihtiyaç duyar”

Darende İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu Polisin görevini yerine getirirken, halkın yardımına her zaman ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Olayların önlenebilmesinde, Polis-Vatandaş işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Tanrıkulu, “Bunun içindir ki size 155 hattımızla bir telefon kadar yakınız” dedi.

Türk Polisinin 165. Kuruluş yıl dönümü Darende’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başlayan törende, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Murat Uzunparmak’ın İçişleri Bakanlığının bir programı nedeniyle şehir dışında bulunması üzerine Darende Kaymakamlığına Vekalet eden Kuluncak Kaymakamı Mehmet Yiğit, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Sibel Çetin ve İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu’nun yanı sıra, Kuluncak Belediye Başkanı Ramazan Nacar, siyasiler, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende, polislerin sevincine ortak olundu.

Törende bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan ‘Polis Nizamnamesi’ ile kurulan ve bugün 165. yıl dönümünü kutlayan Türk Polisi’nin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini bildirdi.

Tanrıkulu, “Yurt genelinde olduğu gibi, Darende’mizde de sokakları ve okul önlerini takip ediyoruz, çocuklarımızın huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürebilmeleri için okullarımıza Polisler görevlendirerek, “Okul Polisi” oluşturduk. Polis görevini yerine getirirken, halkın yardımına her zaman ihtiyaç duymaktadır. Polisin olayları önleyebilmesinde, Polis-Vatandaş işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz, bunun içindir ki size 155 hattımızla bir telefon kadar yakınız. Darende’miz, Malatya’nın en huzurlu ilçelerinden biri olup, burada en büyük pay şüphesiz siz Darende halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık. İnşallah yine sizden alacağımız destekle de devam ettireceğiz” diye konuştu.

Polisin çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemekte olduğuna değinen Tanrıkulu; “Polisimiz yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da Dünya barışına katkıda bulunmaktadır. Bu bağlamda; BM ve AGİT Teşkilatlarında Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği kapsamında Sudan, Afganistan, Haiti, Kosova ve Saraybosna gibi ülkelerde Türk polisi aktif olarak görev almaktadır. Birçok Polis Amiri; Türkiye’deki Üniversitelerde olduğu gibi, Yurtdışında da, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi için İngiltere, ABD, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde Lisansüstü çalışmalar yapmaktadırlar” dedi.

Günün anlamına ilişkin şiirlerin okunurken bazı polisler göz yaşlarına hakim olamadı.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bir kokteyl verildi. Çok sayıda vatandaşın da iştirak ettiği kokteylde, polis-vatandaş kaynaşmasının güzel örnekleri yansıtıldı.


Anahtar Kelimeler: