Sultan Şehir´de bir araya geldik

Sultan Şehir`de bir araya geldik

Sultan Şehir´de bir araya geldik
Gündem 5.04.2010 13:11:00 1926 0

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından çok sayıda hemşehrimizin ikamet ettiği Sivas’ta “Sivas-Darende Buluşma Günleri`` adlı program düzenlendi. Büyük Otel`de düzenlenen programa, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ve vakıf yöneticileri ile aralarında daire müdürleri, öğretim üyeleri, iş adamları ve dernek başkanlarının da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

İşadamlarından yoğun ilgi

Sivas`ta faaliyet gösteren Darendeli iş adamlarının da ilgi gösterdiği programda, vakıf hizmetleri ve Osman Hulusi Ateş Efendi ile ilgili sunum yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vakıf Müdürü Resul Kesenceli, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi ve vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kesenceli, vakıf çalışmalarına maddi ve manevi destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Programda konuşan Vali Ali Kolat, bu programda güzel bir vakıf örneğini hep birlikte izlediklerini söyledi.

Sivas ve Darende kaynaşmış

Bu güzel ortamı hazırlayan, bu buluşmayı organize eden vakıf yetkililerine teşekkür eden Kolat, Darende ve Sivas`ın örf, adet, gelenek, kültür açısından iç içe olduğunu belirterek, ``Bu açıdan da `Ben Sivas`ta hiç yabancılık çekmedim, kendi memleketime gelmiş gibi Sivas`ta rahat bir intibak dönemim oldu` diye hep ifade ediyorum. Hakikaten hem maddi, hem manevi yönden Sivas ve Darende kaynaşmış durumda`` dedi.

Sivas`taki Darendeli iş adamlarının artık Sivaslı olduğunu, Sivas`a ciddi yatırımlar yaptığını belirten Kolat, bu iş adamlarının Sivas`ta doğup büyümelerine rağmen hem Sivas ile hem Darende ile bağlarını koparmadığını, Sivas`ta kazandıklarını Sivas`ta harcadıklarını, yatırımlarını da Sivas`a yaptıklarını söyledi. Bu iş adamlarıyla iftihar ettiklerini ifade eden Kolat, bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Hulusi Efendi, vakıf insanıydı

Vakfın kurucusu Osman Hulusi Ateş Efendi`yi yakinen tanıdığını anlatan Kolat, ``Sohbetinde bulundum, sofrasında bulundum, çok muhterem bir zattı. Biz dışarıda okuduk ama Darende`ye, kendi beldem Balaban`a geldiğim zaman mutlaka Hulusi Efendi`yi ziyaret ederdik ve onun duasını alırdık. Allah rahmet eylesin gerçekten de vakıf bir insandı, yani yaptığı çalışmaları siz de gördünüz. Bu çalışmalar onun zamanında başladı`` diye konuştu.

Hulusi Efendi`nin her şey için kendisini feda eden bir insan olduğunu belirten Kolat, ``Nerede yapılması gereken bir hayır işi varsa, nerede bir okul varsa, nerede bir cami varsa, nerede bir çeşme varsa hepsinde emeği vardır, hizmeti vardır`` dedi.

Hulusi Efendi`nin, eğitim, sağlık ve sosyal yardımlaşma konusunda çok büyük emekler verdiğini ifade eden Kolat, bugün bu hizmetleri devam ettiren vakıf başkanı Hamidettin Ateş ve vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Maneviyat erleri var

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas ve Darende`nin hakikaten çok önemli maneviyat erlerini bağrında yetiştirmiş olan 2 güzide yöre olduğunu belirterek, ``Keşke 1934 yılında Darende Sivas`tan ayrılmasaydı diye düşünüyorum. Kültürü yakın, insanı yakın, inanç birlikteliği birbirine çok yakın olan iki güzide yöremiz`` dedi.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri`nin feyiz aldığı İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Efendi Hazretleri`ni bu programda anmadan geçemeyeceğini ifade eden Ürgüp, bu mübarek insanların bu milletin bağrından çıktığını, Türklerin Anadolu`ya ilk geldiği yıllarda, Orta Asya`dan, Horasan`dan gelen maneviyat erleriyle birlikte çok güzel memleket oluşturduklarını, Anadolu`da hem İslamiyeti yaydıklarını, hem de Anadolu`yu Türk yöresi haline getirdiklerini söyledi.

Hayırlı çalışmaların öncüsü

Günümüzdeki vakfın ne şekilde temsil edileceğini Es-Seyyid Osman Hulusi Vakfı`nın gösterdiğini ifade eden Ürgüp, ``Yapılan bütün çalışmaların hayırlı çalışmalar olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu güzel çalışmaların daha ileriye götürülebilmesi için kendilerine duacı olduğumuzu belirtmek istiyorum`` dedi.

Programda, katılımcılara yemek ikram edildi. Program sonrası ise katılımcılara ``Somuncu Baba Sebil Ekmeği`` ile bazı vakıf yayınları dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler: