Ahmet Ağabey anıldı

Ahmet Ağabey anıldı

Ahmet Ağabey anıldı
Gündem 5.04.2010 13:07:00 2562 0

Darende’nin önde gelen isimlerinden Ahmet Şemsettin Ateş vefatının 4. yılında anıldı. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, incitilse de incitmeyen, birisi bir şey istediğinde yok demeyi bilmeyen Ateş’in derin izler bırakarak ebedi âleme göç ettiğini ve hep hayırla anılacağını söyledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, sağlığında iken 2. Başkanlığı’nı yaptığı Hulûsi Efendi Vakfı’na bir nezaket ziyaretinde bulunarak Ahmet Ateş’in hatırasını yâd ettiklerini ve onu sürekli özleyeceklerini bildirdi.

Her işte öncüydü

Ahmet Ateş’le dostluğu bulunan AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ve bazı işadamlarıyla Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret eden Özkan, ilçedeki hizmetlerin düşünülmesinde, yapılmasında öncü rol oynayan merhumun Darende’nin gelişen yüzünde çok emekleri olduğunu ifade etti.

Örnek bir insandı

Ahmet Ateş’in babası Hulûsi Efendi’nin verdiği terbiyeyle herkese güleryüz ve sevgiyle davrandığını, kırmayı, incitmeyi ve birisi bir şey istediğinde yok demeyi bilmediğine vurgu yapan İsa Özkan; “Örnek bir insandı, herkes onu hayırla ve güzel anılarıyla yadediyor” dedi.

H. Hamidettin Ateş de duyarlılık gösterip ağabeyi Ahmet Şemsettin Ateş’i unutmayarak yâd eden tüm dostlarına teşekkür etti.

Başkan Özkan ve beraberindekiler daha sonra Ateş’in Taceddin Veli Kabristanlığındaki mezarını ziyaret ederek okunan dualara amin dedi. İlçe merkezi ve dışarıdan çok sayıda gönül dostu ve hemşehrimiz de Ateş’in vefat yıldönümü nedeniyle mezarını ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: