Her türlü kirliliğe karşı

Her türlü kirliliğe karşı

Her türlü kirliliğe karşı
Gündem 5.04.2010 12:57:00 1591 0

Malatya Valiliği’nce başlatılan “Çevre Güzelleştirme Seferberliği” çerçevesinde, Darende Kaymakamlığı 4 kişiden oluşan 3 ayrı komisyonla ilçe genelinde çevreyi incelemeye aldı. Kaymakam Murat Uzunparmak, son yıllarda gerçekleştirilen projeler ile birlikte adı turizmle alınmaya başlayan ilçe hakkında, insanların görüşlerini menfi yönde etkileyecek görüntü kirliği ve çevre temizliği için Darende ilçe merkezi, kasaba ve köyleri kapsayan temizlik seferberliği başlatıldığını duyurdu.

İlçe merkezi, kasabalar ve köyler için kurulan komisyonlar sorumluluk bölgelerini tarayarak çevre ve görüntü kirliliğine neden olan olumsuz şartları ve görsel kirliği bir rapor halinde kaymakamlığa bildirdi.

Kirliliğin önüne geçilecek

Kaymakam Uzunparmak tespit edilen olumsuz şartların bulunduğu mekân şahsa aitse kişilere, kurumlara veya tüzel kişiliklere aitse yetkililerine bildirilerek çevre kirliğini veya görsel kirliliğe neden olan şartların giderilmesinin isteneceğini ifade etti. Verilen süre içerisinde kirliliğin giderilememesi halinde ise, 54 sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 1593 sayılı Çevre Hıfzıssıhha Kanunu ve 5272 sayılı Belediye Kanunu gereğince yasal işlem yapılacağını vurgulayan Uzunparmak, “İlçemizde de başlattığımız Çevre Güzelleştirme Seferberliğine 7’den 77’ye herkesin katılacağını umuyorum” dedi.

Aslan yatağından belli olur

Murat Uzunparmak Doğu’nun Batı ile bağlantısını sağlayan D–300 devlet karayolunun ilçenin içerisinden geçmesiyle hergün yüzlerce aracın karşılıklı seyri neticesinde binlerce insanın Darende’nin içerisinden geçerken gördükleri manzaranın ilçe hakkındaki görüşlerini doğrudan etkileyeceğini bildirdi. Kaymakam Uzunparmak; “Karayolu üzerindeki bakımsız, boyasız olan binalar, boş arsalara terk edilmiş malzemeler, yıkılmış duvarlar görüntü kirliğine neden olmaktadır. Son yıllarda gerçekleştirilen projeler ile birlikte adı turizmle anılmaya başlayan ilçemiz hakkında, insanların görüşlerini menfi yönde etkileyecek görüntü kirliği ve çevre temizliği için Darende ilçe merkezi,  kasaba ve köylerimizde temizlik seferberliği başlatmış bulunmaktayız. Geçmiş tarihimize baktığımızda temizliğe önem veren bir medeniyetin evlatları olduğumuzu görürüz. ‘Aslan yatağından belli olur’ sözü bu konuda söylenmiş en güzel atasözlerimizden birisidir” dedi.

Darende’nin adına yakışmalı

Malatya Valisi Ulvi Saran’ın talimatlarıyla ilçemizde de başlatılan Çevre Güzelleştirme Seferberliğine 7’den 77’ye herkesin katılacağını umduğunu sözlerine ekleyen Murat Uzunparmak; “Darende’mizin tarihteki adlarından birisi de otuz yapraklı gül şehri anlamına gelen Tiryandafil’dir. Darende’mizi adına yakışır çevre temizliği ile her yere örnek bir model olması için bütün ilçe halkının gereken gayreti sarf edeceğine inanıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: