Bulvardaki ağaçlar taşındı

Bulvardaki ağaçlar taşındı

Bulvardaki ağaçlar taşındı
5.04.2010 12:56:00 2571 0

Darende Belediyesi, ilçenin içerisinden geçen Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki bulvarda daha önceden dikilen ve sürücülerin görüşünü engelleyen çam ağaçlarını mezarlıklara taşıyarak, yeni bir düzenleme çalışması başlattı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, bulvar refüjüne dikilen ve zamanla büyüdüğü için özellikle kavşaklar ile yol boyunca sürücülerin görüşünü engelleyen çamları ağaç sökme aracıyla mezarlıklara ve parklara taşıdıklarını söyledi.

Kazaların önüne geçilecek

Sivas İl Özel İdaresi’nden temin edilen özel araçla yol boyundaki büyük ağaçları mezarlıklar başta olmak üzere değişik yerlere taşıdıklarını kaydeden Özkan, karayolu güzergâhına top akasya gibi değişik türde ağaç dikeceklerini bildirdi. Dikilecek ağaçların sürücülerin görüşünü engellemeyecek biçimde olacağını ifade eden Özkan, olası kazaların da önünde geçileceğini sözlerine ekledi.

İsa Özkan ilçedeki mezarlıkların bakımsızlığını göz önünde bulundurarak başlattıkları çalışma ile buralara da yeni bir çehre kazandıracaklarına dikkat çekti. Yeri değişen ağaçların bakımları yapıldığı sürece düzenli büyümeye devam edeceğini kaydeden Özkan ayrıca ağaç sökme aracını Darende’ye gönderen Sivas Valisi hemşehrimiz Ali Kolat’a da teşekkürlerini bildirdi.

Top akasya dikildi

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünde görevli Yol Boyu Gelişim Mühendisi Aygün Sayım, Protokollü İşler Şefi İsa Karabulut ve Yol Boyu Ağaçlandırma Formeni Bekir Aktaş ilçemizde refüjün düzenlenmesiyle iligi bazı temaslarda bulundu. Belediye Başkanı İsa Özkan`ı makamında ziyaret eden heyet, ilçemizin içerisinden geçen karayolunda yapılacak yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Refüj üzerinde trafik açısından tehlike oluşturan ve bunun için sökülen çam ağaçlarının yerlerine Karayollarınca gönderilen 300 adet top akasya ağacının dikilmeye başlandığını bildiren heyet, çalışmaların süratle tamamlanacağını ifade etti.

Başkan Özkan, yardım ve desteklerinden dolayı Karayolları 8. Bölge Müdürü ile diğer yetkililere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: