Kaymakamlık destek oldu, onlar başardı

Kaymakamlık destek oldu, onlar başardı

Kaymakamlık destek oldu, onlar başardı
Eğitim 5.04.2010 12:51:00 2443 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, SBS ve ÖSS’ye hazırlanan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarından dersaneye gönderilerek eğitimlerine katkı sağladığı 56 öğrenciden deneme sınavlarında başarı gösterenleri ödüllendirdi. Kaymakam Uzunparmak, eğitime yapılan yatırımın meyvesinin çabuk alındığını söyledi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, ilçeye bağlı köylerde ikamet edip SBS ve ÖSS’ye hazırlanan ihtiyaç sahibi ailelerin arasından seçilen çocuklara eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle Darende’deki iki dersaneye göndererek masraflarını karşıladıklarını bildirdi.

66 öğrenciye destek

Kaymakam Uzunparmak; “Dersanelerde eğitimleri devam eden öğrencilerimizden ikisi Türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında önemli dereceler elde etmiştir. Bu başarı doğru bir iz üzerinde olduğumuzun göstergesidir. Darende’de ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarından SBS’ye hazırlanan 40, ÖSS’ye hazırlanan 16 öğrencimizi ilçedeki iki dershaneye göndererek başarılarına katkı sağlamak istiyoruz. Bu çalışmayla eğitimde fırsat eşitliğini de sunarak maddi durumu iyi olmayan ama çocukları başarılı olanların geleceğe daha iyi hazırlanmasında yardımcı olmayı planlıyoruz. İnanıyoruz ki en önemli yatırım eğitime ve insana yapılandır. Bu örnekte de gördüğümüz gibi çocuklarımıza biraz destek olunduğunda başarılarıyla kendilerinden beklenileni vermekteler. Eğitime yapılan yatırımda meyve çabuk alınmaktadır. İnşallah kendilerine yardımcı olduğumuz çocuklar sınavlarda gereken ve beklenilen başarıyı göstererek, kendilerini, ailelerini ve bizleri sevindirecektir” dedi.

Murat Uzunparmak, Darende’de turizm alanında yaşanan gelişmelere eğitimi de ekleyerek ticaret adamı yetişen ilçeden gerek devlet gerekse de özel sektörde hizmet verecek kalifiye insanların yetişmesini de amaçladıklarını kaydetti.

İyi dereceler bekleniyor

Kaymakam Uzunparmak Balaban İlköğretim Okulu 8. Sınıfta okuyan Fatih Yıldırım’ın ülke genelinde özel bir dersane tarafından yapılan ve 18 bin 600 kişinin katıldığı deneme sınavında Türkiye 10.’su ve Malatya 1.’si, Aşağıulupınar 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulunda okuyan Merve Çelik’in de yine bir özel dersanenin yurt genelinde yaptığı 38 bin 770 kişinin katıldığı deneme sınavında Malatya 17.’ncisi olduğunu bildirdi. Öğrencileri altın ve soru kitapçıkları ile ödüllendiren Kaymakam SBS’de Türkiye ve Malatya dereceleri almaları durumunda da laptop hediye edeceğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: