Okul kütüphaneleri zenginleşiyor

Okul kütüphaneleri zenginleşiyor

Okul kütüphaneleri zenginleşiyor
Eğitim 5.04.2010 12:51:00 2483 0

Darende Kaymakamlığı, ÖSS ve SBS’ye hazırlanan öğrenciler için okul kütüphanelerine 92 çeşit yardımcı kitap temin etti. Kaymakam Murat Uzunparmak, öğrencilerin sınavlara hazırlanırken faydalanacağı kaynaklara okul kütüphanelerini zenginleştirerek özellikle imkanı olmayan öğrencilere destek olunmasının hedeflendiğini bildirdi.

Halk Eğitim Merkezi’nde okul müdürlerine kitapların teslim törenine katılan Kaymakam Murat Uzunparmak, hayatın her safhasında sınavların yer aldığını ve ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin ÖSS ve SBS’ye hazırlanırken yardımcı kaynaklardan maksimum düzeyde yararlanması gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Uzunparmak; “Eğitim uzmanlarından oluşan bir heyetin seçtiği kitaplar, okullarımızın kütüphanelerine konularak bütün öğrencilerin istifadesine sunulacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün desteklediği projemize 20 Bin TL kaynak sağlanmış ve aralarında 100 temel eser gibi kitapların da yer aldığı özellikle sınavlara hazırlanırken yararlanılan 2 bin 500’ün üzerinde eser satın alınarak ilçeye getirtilmiştir. 18 ilköğretim okulu ve 8 lisemize dağıtılacak kitaplardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanması için öğretmenlerimiz ve yöneticilerin biraz çaba sarfetmesi, kontrollü olarak mümkün olduğunda öğrencilerimize fayda sağlayacak bu çalışmayı yürütmeleri gerekmektedir” dedi.

Çok sayıda öğrencinin dersaneye gitme gibi bir imkanı bulunmadığına dikkat çeken Murat Uzunparmak; “Eğitimdeki fırsat eşitliğine olanak sağlamak amacıyla böylesi bir projeyle bizde elimizden geleni ortaya koymaya çalıştık. Umarım bu kitaplardan yararlanan öğrencilerimiz girdikleri sınavlardan beklenilen başarıyı gösterir ve Darende’nin eğitim alanında çıtası bir kademe daha yukarıya çıkar” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: