Sertikalı oldular

Sertikalı oldular

Sertikalı oldular
Eğitim 5.04.2010 12:47:00 2153 0

Darende’de açılan ’Eczane Destek Personeli Eğitim Programı’nda bir konuşma yapan Kaymakam Murat Uzunparmak "İşimizi sadece para kazanmak için yapıyorsak yanlış yoldayız demektir. İşimiz severek, candan yapmalıyız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Odası Birliği protokolü kapsamında Darende’de açılan ’Eczane Destek Personeli Eğitim Programı’nı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Halk Eğitim Merkezi’nde 2 Mart günü yapılan törene Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, İlçe Milli eğitim Müdürü Necati Tarak, bazı resmi kurum müdürleri ile kursiyerler iştirak etti.

Törenin açılışında kurs hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ahmet Ölçer, Eczacı Kenan Kihtır tarafından Darende’deki eczanelerde çalışan 10 kursiyere 1456 saatlik eğitim verildiğini bildirdi.

Sağlıklı yaşamanın temel hakkı

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak da, törende yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamanın temel hakların en başında geldiğini belirterek, "Vatandaşın sağlıklı olarak yaşaması, devletin en önemli görevlerinden biridir. Çünkü sağlık olmadan diğer hak ve hürriyetlerden yararlanmak mümkün değildir. Bu anlamda eczacılık görevi de sağlık hizmetinin önemli bir ayağını teşkil eder. " dedi.

Kalifiye olmak şart

Bir işte başarılı olabilmek için ilk koşulun ‘o işi sevmek’ olduğunu ifade eden Uzunparmak, "İşimizi sadece para kazanmak için yapıyorsak yanlış yoldayız demektir. İşimizi severek, candan yapmalıyız. Günümüzde kalifiye eleman olarak aranan kişilerde diploma, sertifika gibi bir takım eğitim belgeleri aranmaktadır. Sizler bu kursa katılarak hem bilgilerinizi tazelediniz, hem de profesyonelleşme anlamında bir adım daha attınız" diye konuştu.

Eczacılık mesleğinin önemine de vurgu yapan Uzunparmak, "Bilgilerinizi bu kurslarla sınırlı tutmayın. Kendinizi daima geliştirin. Çünkü vereceğiniz yanlış bir ilaç bir hayata mal olabileceği gibi, doğru davranışınızla da bir insanı hayata döndürmeniz mümkündür" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: