Sivil Savunma Gününde uyardı

Sivil Savunma Gününde uyardı

Sivil Savunma Gününde uyardı
5.04.2010 12:21:00 1771 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Sivil Savunma Haftası nedeniyle Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde düzenlenen programda, “Felaket gelmeden önce önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur” dedi.

Sivil Savunma Haftası nedeniyle Darende ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darende Arama ve Kurtarma Timi Derneği’nin gerçekleştirdiği programa Kaymakam Murat Uzunparmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Darende Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Dingiz ve dernek üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kayıplar azaltılmalı

Kaymakam Murat Uzunparmak programda yaptığı konuşmada, felaket gelmeden önce önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek gerektiğine dikkat çekerek “Dünya var oldukça afetlerde var olmaya devam edecektir. Önemli olan felaketlere hazırlıklı olmaktır. En gelişmiş ülkeler bile bazı felaketlerin önüne geçememektedirler. Felaket gelmeden hazırlıklı olmak can ve mal kaybını önemli ölçüde azaltmaktadır.  Felaketlerin hemen ardından yapılması gereken, arama ve kurtarma ekiplerin hazırlıklı olmaları ve teçhizat açısından güçlendirilmeleri önem arz etmektedir” diye konuştu.

DAKUT Darende için şans

Uzunparmak, sivil savunma alanında ilçede arama ve kurtarmalar ile kazalara müdahalelere katkı sunan Darende Arama ve Kurtarma Derneği’nin çalışmalarının övgüye değer olduğunu da ifade etti.

Programda Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Mustafa-İclal Başer Anadolu Lisesi öğrencilerine Darende Arama ve Kurtarma Derneği (DAKUT) yöneticilerinden İbrahim Alaattin Ateş tarafından “Afet ve afetlerden korunma” konulu slayt gösterimi sunuldu.


Anahtar Kelimeler: