Meyve veren ağacı budamışlar

Meyve veren ağacı budamışlar

Meyve veren ağacı budamışlar
5.04.2010 12:17:00 1762 0

Hacılar Mahallesi Kısık mevkiindeki 50 yıllık dut ağaçlarının meyve vermeyecek ve yeşermeyecek biçimde budanmasına tepki gösteren vatandaşlar ve Sıragoz Muhtarı Hatem Kaçaman’ın başvurusu üzerine bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İsa Özkan, budamayı abartarak doğal çevreye zarar veren sorumlular hakkında gerekeni yapacağını ifade etti.

Sıragoz Muhtarı Hatem Kaçaman Tohma kenarında bulunan çok sayıda ağaç arasından meyve veren 50 yıllık dut ağaçlarının yapılan yanlış budama sonucu adeta doğa katliamı yapılırcasına çevreye zarar verildiğini bildirdi. Mahalle halkının olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kaçaman; “Yola zarar veren ağaçlar dururken meyve verenleri katledercesine budamışlar. Diyecek bir şey yok, sorumlularının vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz” diye konuştu.

Cezasız kalmayacak

Belediye Başkanı İsa Özkan vatandaşlar ve muhtarın bildirmesiyle öğrendiği yanlış budanan ağaçları incelediğini ve yapılanın kabul edilemeyeceğini ifade etti. Özkan, meyve ağaçlarının zarar verilerek budanmasına sebep olanlar hakkında gerekeni yapacaklarını söyledi. Belediyenin budama işlerini yapan ve kestiği ağaçları götüren şahıs hakkında soruşturma başlatıldığına dikkat çeken Özkan, olayın cezasız kalmayacağını sözlerine ekledi.

Özkan’ın incelemesi ve sözlerine memnun olduklarını bildiren Muhtar Kaçaman, olayın üzüntü verici bir boyut taşıdığını ancak ders olması açısından Başkanın bile isyan ettiği yanlış budamanın cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: