Göllüce´den İzmit´e uzanan bir hikaye

Göllüce`den İzmit`e uzanan bir hikaye

Göllüce´den İzmit´e uzanan bir hikaye
Hemşehriler 4.04.2010 14:37:00 3581 0

İzmit’te halı ve mobilya ticareti yapan Mehmet Yıldırım, her ne kadar memleketten uzakta olsalar da gönüllerinin köylerinde olduğunu söyledi.

Darende’nin Göllüce Köyü’nden Kanber Yıldırım’ın oğlu olarak 1979 yılında dünyaya gelen Mehmet Yıldırım babasının 1980 yılında işportacılık yaparak ticarete başladığını ve 1988’de ailece gurbet yolculuklarının başladığını bildirdi.

Seyyar satıcılıkla halı satan babasının İzmit’e yerleştiğini 2005 yılında da işyerlerini açarak ticaretlerini sürdürdüklerini belirtti. Kardeşi Kenan Yıldırım’la birlikte karşılıklı işyerlerinde halı mobilya ve ev tekstili ürünleri satışı yaptıklarını babasının da köye yeniden döndüğünü ifade eden Mehmet Yıldırım, servis arabalarıyla bölgede perakende satışı da sürdürdüklerini kaydetti.

Dinarsu, Royal, Merinos halıları ile Divan ve Konfor mobilyanın bayisi olduklarını belirten Yıldırım, kendi köylülerinin de yer aldığı aynı cadde üzerinde ticaret yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Darende’de akaryakıt bayisi olan H. Hüseyin Yıldırım’ın damadı olduğunu da kaydeden Mehmet Yıldırım Göllüce ve Darende’yi sürekli özlediklerini sözlerine ekleyerek işyerlerinin adının da köylerinin adını taşıdığına dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: