Minibüs devrildi 5 yaralı

Minibüs devrildi 5 yaralı

Minibüs devrildi 5 yaralı
13.02.2008 13:53:00 3917 0

Elbistan yol ayrımında bir yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Malatya’dan Darende istikametine gelirken Elbistan yol ayrımı olan Darıca mevkiinde yolun aşırı buzlu olması nedeniyle kayarak takla atan Mehmet Salbaş yönetimindeki 44 DZ 638 plakalı minibüsün devrilmesi sonucu AK Parti Malatya İl Genel Meclisi üyeleri A.Tacettin Ateş ve İzzet Kalaycık’ın da içinde olduğu beş kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine 2,5 saat gecikmeli gelen ambulansla ilk önce 112 Acil Servise daha sonra Beydağı Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Yaralılardan İzzet Kalaycık’ın durumunun iyi olması nedeniyle taburcu edilirken durumu ağır olan Tacettin Ateş, Beydağı Devlet Hastanesi genel cerrahi bölümündeki tedavisinin ardından 9 Ocak tarihinde evine getirilerek tedavisine burada devam ediliyor.

Öte yandan kazayı öğrenen Malatya Milletvekilleri Mehmet Şahin ve Mücahit Fındıklı Beydağı Devlet Hastanesine gelerek yaralılar hakkında Başhekim Dr. İlhan Geçit’ten bilgi aldılar.

Ambulansta ihmal mi var?

Malatya İl Genel Meclisi’nin 2 üyesinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin yaralandığı trafik kazasında 112 ambulansının kaza yerine geç ulaştığı iddia edildi.

İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı bitiminden sonra bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, "Darende’den Malatya’ya minibüsle gelen ve içinde İl Genel Meclisi Üyelerimiz Tacettin Ateş ve İzzet Kalaycık’ın bulunduğu minibüs, Kozluca ve Darıca Köyleri arasında buzlanma sebebiyle devrilmiş. Kazada 2 üyemiz dahil 5 kişi yaralanmış. Çağrılan 112 ambulansı 2.5 saat sonra gelmiş. Kozluca, Darende ve Akçadağ’da 112 ekipleri var. Bu konuda açık bir ihmal var" dedi.

Toplantı sonrası İl Genel Meclisi üyeleri, Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Tacettin Ateş’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: