Köseler camilerini yeniliyor

Köseler camilerini yeniliyor

Köseler camilerini yeniliyor
4.04.2010 14:33:00 1980 0

Ilıca Beldesi İstiklal Mahallesi Köseler Cami’nin yeniden yapılması için hayırseverler kolları sıvadı. İhtiyaca cevap vermeyen cami yıkılarak beldenin ileri gelenlerinden Hasan Ali Uluağaç, H. İbrahim Karabaş ve Hüseyin Karabaş’ın öncülüğünde yapılmaya başlandı.

 Hasan Ali Uluağaç, H. İbrahim Karabaş ve Hüseyin Karabaş Cami İmamı Yusuf Şahin’le birlikte Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret ederek caminin projesinin hazırlanması konusunda destek istedi. Toplumun faydasına olan her hizmette öncülük eden vakfın, böylesine önemli ve güzel bir çalışmaya katkı sunacağını bildiren H. Hamidettin Ateş, gereken yardımı sağlayacaklarını bildirdi. Ateş, vakfın mimar ve mühendisleriyle görüşerek cami projesinin hazırlanmasını, ayrıca işin yapımı esnasında da teknik incelemeyi sürdürmelerini belirtti.

Caminin yapımına öncülük eden heyet, inşaat için de Şemsettin Dalgıç ve Ali-Ömer Varmış kardeşlerle anlaştı. 250 metrekare oturum alanı üzerine iki katlı, kubbeli olarak inşa edilecek caminin alt katına abdest alma yerleri de yapılacak. Bayanlar için ayrı bir mescidin de yer alacağı camide aynı anda 600 kişinin ibadet edebileceği belirtildi.

İnşaat kazısı başlatılan caminin önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı öğrenildi.

 


Anahtar Kelimeler: