BBP Genel Başkan Yardımcısı anlattı

BBP Genel Başkan Yardımcısı anlattı

BBP Genel Başkan Yardımcısı anlattı
Gündem 4.03.2010 10:45:00 1798 0

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, çok sayıda şüphe duyulan ihmaller zinciri yaşanan helikopter kazasını inceleyen kırım ekibinde “Kimya mühendisinin, din görevlisinin ne işi var, buna hangi mantıkla yanıt verilebilir” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç Darende’de bazı ziyaret ve temaslarda bulundu. Üzeyir Tunç Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak’a nezaket ziyaretinde bulunarak bir süre görüştü.

Kaymakam Uzunparmak görüşmede daha önce görev yaptığı bir ilçeyi ziyareti sırasında Sayın Yazıcıoğlu ile tanıştığını anlatarak, herkesin ayrı bir sevgi beslediğini ifade etti. Üzeyir Tunç da, herkesi üzen kazada akıllarda bazı şüphelerin kaldığını ve milletin hala tatmin olmadığını kaydetti. Tunç yaptığı konuşmada; “Birileri buna kaza, birileri suikast dedirtmek istedi biz olayın şehadet olduğuna inanıyoruz ve böyle bileceğiz” dedi.

Kazadaki ihmaller zinciri

Tunç, TBMM’de kazanın ardından kurulan komisyonun olayı aydınlatmak yerine adeta kapatmayı amaçlarcasına çalıştığını iddia ederek; “Kaza kırım ekibinde bir kimya mühendisinin, bir din görevlisinin ne işi var, buna hangi mantıkla yanıt verilebilir. Daha birçok şüphe duyulan ihmaller zinciri yaşandı. Meclis’te kazayla ilgili yeniden açılan araştırma komisyonunun çalışmalarını sonuna kadar takip edeceğiz. Ölüme inanan insanlar olarak genel başkanımız ve arkadaşlarının şehadetine, diyecek bir şey, onları geri döndürecek bir durum olmayacağına söyleyecek sözümüz yoktur. Ama o hava şartlarında uçuşa izin verenleri de anlamak mümkün değil” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Tunç, Kaymakam Murat Uzunparmak`ı ziyaretinde, ilçeyi çok beğendiğini ifade edip, "Darende hem tarihi, hem de manevi havası olan bir ilçe. Doğa, tarih ve kültür açısından zengin, Darende ilçesini görmeyenlere görmelerini tavsiye ederim" dedi.

Üzeyir Tunç daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hulusi Efendi Vakfı ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Üzeyir Tunç’a BBP Malatya İl Başkanı Ramazan Keltaş, BBP Darende İlçe Başkanı Ali Gök ve beraberindekiler de eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: