Darendelilerin ağabeyi Necati Akman

Darendelilerin ağabeyi Necati Akman

Darendelilerin ağabeyi Necati Akman
Hemşehriler 4.03.2010 10:22:00 3064 0

Çok sayıda hemşehrimizin yaşadığı ve ticari sahada katma değer sağladığı Çukurova Bölgesinin önemli merkezlerinden birisi ve Darendelilerin halen ticaretine yön verdiği Ceyhan’da ikamet eden Necati Akman, ilçede hemşehrilere ağabeylik yapmaya devam ediyor.

Beyaz eşya ürünleri satan mağazasında ticari yaşamını sürdüren Necati Akman, ilçede yaşayan Darendelilerin istişare için kendisiyle hemen her konuyu paylaştığını bildirdi. Geçmişten gelen bir gelenek olan ve halen yaşatılan “büyüklere danışma” işinde teveccühe mazhar olan Akman, tecrübesini dost, hemşehri ve sevenleriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Seyyar satıcılıkla başladı

1942 yılında Mehmetpaşa Mahallesinde Mercanlar’dan Mehmet Akman’ın oğlu olarak dünyaya gelen Necati Akman, çocukluğunda leblebi sattığı Darende’den 1960 yılında Ceyhan’a gelerek ticaret yapmaya başladı. Önceleri seyyar satıcılıkla kazanç sağlamaya başlayan Akman, askerlik dönüşü yerleşik ticarete geçti. 1964’de Ümit Konfeksiyon’u açan Necati Akman, Ceyhan’da ilk hazır giyim ürünlerini satan kişi oldu. İşlerini geliştiren ve büyüten Akman 1978’de İstanbul Gürün Han’da ve 1981’de Adana’da hazır giyim sektöründe hizmet verdi. 2000 yılında Ceyhan’da beyaz eşya ve ev aletleri satışı yapan bir mağazayı ticari kervanına ekleyen Akman, halen sabahları kendisi açtığı işyerinin kasasında yeğeni Recep Yüzgeç’le çalışmalarını yürütüyor, Akman’ın kardeşi İlhan ve oğlu Tufan da Ceyhan’da ticaret yapıyor.


Anahtar Kelimeler: