Tecrübelerini hizmetle yansıttı

Tecrübelerini hizmetle yansıttı

Tecrübelerini hizmetle yansıttı
Hemşehriler 4.03.2010 10:19:00 2747 0

ÖZDOĞRU, MERSİN’DE TOPTANCILARIN ÖNCÜSÜ

Mersin’de helva, tahin ve bakliyat sektöründe ticaret yapan ayrıca iki ayrı toptancılar sitesinin yapımına öncülük eden hemşehrimiz Mehmet Özdoğru, başarılarla dolu tecrübeli yaşamıyla gelecek nesillere örnek oluyor. Darendelilerin sebat ederek işlerinde başarı gösterdiklerinin örneklerinden birisi olan Mehmet Özdoğru, toparlayıcı özelliğiyle de hemşehrilerimizin toplumda etkin bir konuma sahip olduğunu kanıtladı.

Helva ve tahin üretti

1941 yılında merhum Mevlüt Özdoğru’nun oğlu olarak Darende’de dünyaya gelen Mehmet Özdoğru, ailesinin Adana’ya taşınmasıyla geldiği şehirde bakkaliye ve toptan gıda satışı yaparak 14 yaşında babasının yanında ticarete başladı. 1969’da işyerini Mersin’e taşıyarak çalışmalarını sürdüren Özdoğru, 1978 yılında tahin, helva ve reçel üretimi sektörüne girerek bir süre sonra Öztat markasını lezzetiyle adını, tüm Türkiye’ye duyurdu.

Toptan gıda satışını sürdürdü

Oğulları Mevlüt, Sadık ve İbrahim’i hem okutup hem ticari alanda yetiştiren Mehmet Özdoğru, Özdoğru Bakliyat’ı kurarak yeni bir sektöre daha girdi. Her iki sektörde de toptan satış ve dağıtım ağı ile geniş bir hinterlanda hitabetmeye başlayan Özdoğru’lar, soyadlarındaki gibi, Darendeliye yakışır ticari anlayışla yürüttükleri çalışmalarıyla başarılarını taçlandırmayı sürdürdü. Babalarının kontrolünde işleri yürüten Mevlüt, Sadık ve İbrahim Özdoğru, örnek ticari anlayışlarıyla çalışmalarını devam ettiriyor.

Toptancılara site yaptırdı

Mehmet Özdoğru, ticaretteki başarısının yanı sıra Mersin’deki toptancı esnafına da öncülük ederek iki ayrı sitenin yapılmasını sağladı. 1988 yılında Mersin Toptancılar Kompleksi’nin dernek ve kooperatif başkanlığına seçilen Mehmet Özdoğru, 100 dönümlük alan üzerine kurulu 186 işyeri ile devasa bir alanın yapımına öncülük ederek 1992 yılında tesisleri faaliyete geçirtti. Esnafların yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulunduran Özdoğru, 1998 yılında da 110 dönümlük alan üzerine kurulu 153 işyerinin yer aldığı Gıda İmalatçıları ve Toptancılar Sitesi’nin yapımına öncülük ederek gıda toptancılarının geniş ve ferah mekânlarda çalışmalarına olanak sağlayan devasa bir sitenin daha hayata geçmesinde büyük rol oynadı.

Darendelilerin güvenilirlik, dürüstlük, ticari anlayış, hizmet ve liderlik özelliklerini taşıyarak bunu hayatına uygulayan Mehmet Özdoğru, yarım asrı aşan ticari başarısını, tecrübelerini etrafındaki insanlara ve topluma faydalı olarak geçirmeye devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: