KÖYDES kalkındırdı

KÖYDES kalkındırdı

KÖYDES kalkındırdı
Gündem 13.02.2008 13:43:00 3739 0

Darende Kaymakamı Vural Karagül, bir yıl içerisinde Darende ve köylerde Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi kapsamında toplam 34 kilometre stabilize, 22,5 kilometre birinci kat ve 16,5 kilometre ikinci kat asfalt yapıldığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük projelerinden biri olan Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ile Darende’nin köy yolları, içme suları ve eğitim harcamalarıyla birlikte ilçenin hayat bulduğu öğrenildi.

Darende Haber’e açıklama yapan Darende Kaymakamı Vural Karagül, "KÖYDES projesi kapsamında Darende genelinde 2006 ve 2007 yılında yapılan yatırımlarla köylerimiz adeta hayat bulmuştur. Bu ödeneklerle Darende’de son yılların toplamından daha çok hizmet halkımızın ayağına götürülmüştür. 2007 yılı içerisinde merkez köylerimizin 34 kilometre stabilize 39 kilometre asfaltı yapıldı. Üçpınar ve Karşıyaka köylerine kanalizasyon, Okul onarımlarında: Hacı Hasan Başer, Y. Ulupınar, Ozan, Halk Eğitim, Başkaya, Yeşiltaş, Ayvalı İlköğretim, Karabacak, İzzetpaşa İlköğretim, Ayvalı Şeref, Çukurkaya İlköğretim Okullarında onarımlar yapıldı. Ana Okul İkmali yapıldı öğretime açıldı, 15 derslikli İlköğretim Okulu İş Adamı Ahmet Çokyaşar tarafından %51’i tamamlandı. Kanalizasyon çalışmalarımızda köylerimizde devam etmiştir. Üçpınar, Karşıyaka, İçme Suyu; Barındır ve Mezraları, Uzunhasan, Sakarya ve Mezralar, Kerimli ve Mezralar, Kaynak, Günerli ve Mezralar, Göllüce, Yavuzlar, Mullauşağı, Hisarkale, Şendere Köylerimizin içme suyu çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.

Sulama suyu yol ve okul yapımında büyük başarılar sağladıklarını belirten Kaymakam Karagül, " Akçatoprak Köyünün 11 km’lik sulama suyu sistemi Dünya Bankası tarafından alınan ödenekle tamamlandı. Yine Güdül, Suçatı ve Akova köylerinin 14 km kanalları Avrupa Birliği fonundan faydalınarak yapılırken bu köylerimizde çalışmalar devam ediyor. Yeşiltaş Köyümüzün sulama suyu arkı AB fonundan faydalanıp 13 km’lik çalışma devam ediyor. Stabilize: Halaçören, Karabacak, Nurkuyusu, Akbaba, Nurkuyusu/Göynük, Mürselpınar, Günpınar, Yokuş ve Kurudere Köylerinin 34 km’lik stabilize yol çalışması yapıldı. Birinci ve ikinci kat asfalt çalışmalarında ise; Kaynak, Yenipınar, Ağılyazı, Karabacak, Nurkuyusu, Karaoğuz’un Elbistan bağlantısı, Akova, Karaoğuz Köyü, Balaban/Hisarcık ve Hisarkale, Çaybaşı (Balaban) ve Yavuzlar (Yenice) köylerinin 39 km’lik yol çalışması yapıldı. Okul yapımı; Heyiketeği Mahallesinde 15 derslikli ilköğretim okulu, Yeşiltaş İlköğretim Okulu 8 derslikli olarak yapımına başlanıp 2007-2008 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında bitirilmesini düşünüyoruz. 1000 Kişilik Kapalı Spor Salonu için finansman kaynağı sağlandı ve yapımına başlanıldı. Günpınar Şelalesi ve Mesire Yerinin Onarımı için finansman sağlandı, yapımına hızlı bir şekilde başlanıldı. 2008 yılının yaz aylarında vatandaşlarımız burada gönlünce dinlenebilecekler ve vakit geçirebilecekler. Su ve yol hizmetlerinin yanı sıra bu projelerle birlikte İl Özel İdare bünyesine iş makineleri alarak hizmetlerin daha verimli olması için her türlü destek sağlanmıştır" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: