Ilıcak´lar Yüksek okulu yaptıracak

Ilıcak`lar Yüksek okulu yaptıracak

Ilıcak´lar Yüksek okulu yaptıracak
Gündem 31.01.2010 23:16:00 3148 0

Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı hemşehrimiz Erman Ilıcak, ilçemize bir meslek yüksek okulu yapacaklarını söyleyerek, bölüm olarak mezunlarının hemen iş bulacağı bir alanı tercih edeceklerini ve Darende’nin en iyiye lâyık olduğunu kaydetti. Rönesans Eğitim Vakfı’nın kuracağı özel üniversitenin bir birimini Darende’de açacaklarını bildiren Ilıcak, “Darende’yle gönül bağımız var, bu hizmet bizim için bir vefâdır” dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Çalık’la birlikte Ankara’da Rönesans İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı işadamı hemşehrimiz Erman Ilıcak ve babası Bekir Ilıcak’ı ziyaret etti.

Göçü önleyecek

Daha önceden yapılan görüşmelerle ilçemize bir Meslek Yüksek Okulu kazandırılması konusunda destek beklediklerini ifade eden İsa Özkan, bu çalışmanın Darende için büyük önem taşıdığını belirtti. Başka Özkan; “İlçemizdeki göçü durdurmak, daha canlı bir ekonomiye sahip olmak ve sosyo-kültürel hayatın daha aktif olması için Darende’nin Meslek Yüksek Okullarına ihtiyacı vardır. Bugün esnaflarımız maalesef büyük sıkıntı içerisindedir. İlçedeki ekonomik yapı daralmaktadır, bu sorunu aşmak için eğitim alanında yatırımlara çok ciddi ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Kendi üniversitelerini kuracaklar

Hazırlanan proje dosyasını inceleyen Erman Ilıcak, daha önceden olduğu gibi Darende’nin faydasına olacak her türlü hizmette yer alacaklarını bildirdi. Ilıcak; “Rönesans Eğitim Vakfı olarak Darende’de yüksek okullar yapılması için belirlenen arsanın olduğu yerden 10 dönümlük bir alanı vakfımıza tahsis ediniz. Biz oraya 5 bin metrekarelik bir binayı iki yıl içerisinde yapacağız. Özel üniversitemizin bir birimi olarak okulun işletmesi dahil her türlü hizmetini biz yürüteceğiz. Ayrıca yine kampüs alanına diğer hemşehrilerimizin destekleriyle de başka binalar yapılarak, İnönü Üniversitesi’ne bağlı birimler açılıp, çok sayıda öğrencinin Darende’ye gelmesi ve istenilen gelişmenin yerine gelmesi sağlanabilir” dedi.

Darende’yle gönül bağımız var

Darende’yle gönül bağları olduğunu ve ilçemize hizmeti bir vefâ borcu olarak gördüklerini sözlerine ekleyen Ilıcak, “Yeter ki, yerli yerince, geleceğe yönelik, gelişmeyi amaçlayan bir hizmet olsun, Darende’nin kalkınmasına katkı sağlasın, biz her zaman yardımcı olmaya varız” diye konuştu.

İstihdamı çok olan bölüm

Yaptıracakları okulun bölümünü kendileri belirleyeceklerini ifade eden Bekir Ilıcak da, “İstihdamı en fazla olan, en çok ihtiyaç duyulan bir alanı tercih edeceğiz. Bu konuda uzmanlarımız gerekli araştırmaları yaparak hangi alanda bir okul açılır, eğitim verilir ve mezunları çok çabuk iş bulur onu seçeceğiz. Bugün kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor, bazen üniversite mezunu da olsa, iş bulunması zor olabiliyor. O açıdan istihdamı artırabilmek ve mezunların hemen işe kavuşmasını sağlamak için tercihimizi bu yönde kullanacağız” dedi.

15 bin çalışanları var

Bekir Ilıcak 15 bin çalışanları olduğunu ancak hiç bir Darendeli’nin inşaat ustası, demirci yada sektörde hizmet üretecek kalifiye eleman olarak kendilerine başvurmadığını kaydetti. Ilıcak, genellikle ticareti tercih eden ve işlerinde sebat ederek kısa zamanda yükselip kendi işinin patronu olan Darendelilerin onur veren bu yapısına yeni özellikler eklemek için nitelikli eleman yetiştirilmesinin de gerektiğini kaydetti. Bekir Ilıcak; “Biz istiyoruz ki, Darende’nin gençleri, yetişen nesil gördüğü eğitimin ardından iş bulmada sıkıntı çekmesin ve mezun olur olmaz ekmeğini kazansın” diye konuştu.

Darendeli öğrencilere fırsat

Bekir Ilıcak ayrıca Başkanı olduğu Rönesans Eğitim Vakfı’nın kuracağı üniversitede belli bir oranda Darendeli öğrencilere karşılıksız burs imkânı tanıyarak, özel üniversitede ücretsiz eğitim görmelerini sağlamayı düşündüklerini de ifade etti.

Memleket sevdasının örneği

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık verilen söz ve yapılacak yatırımın Darende’ye çok büyük bir destek olduğunu vurgulayarak; “Sizin gibi, memleket sevdalısı ve hizmet etmeyi seven işadamlarımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Başarılarınızla her zaman iftihar ediyoruz, yaptığınız yatırımların yanı sıra bu tür çalışmalarınızla da halkın gönlündeki yeriniz kat kat artmaktadır” diye konuştu.

Yakışanı yaptılar

Ilıcak’ların geçmişte olduğu gibi yine örnek bir hizmete vesile olacağının altını çizen Belediye Başkanı İsa Özkan; “Size yakışanı yaptınız. Darende’ye olan desteğiniz ilçeye büyük bir katkı sağlayacaktır. Alınan haklarımızı yeniden kazanma anlamında özellikle Meslek Yüksek Okullarının Darende’de yeniden açılacak olması ilçemizin ekonomik, sosyo kültürel ve istihdam alanlarında ki gelişimine ışık yakmıştır” dedi.


Anahtar Kelimeler: