Dev projede sona yaklaşıldı

Dev projede sona yaklaşıldı

Dev projede sona yaklaşıldı
Gündem 31.01.2010 23:11:00 1534 0

Darende`de inşaatı devam eden Gökpınar sulama suyu projesine bu yıl için 10 milyon TL ödenek ayrıldı.

Devlet Planlama Teşkilatı verilerine göre Darende Gökpınar Projesine 2010 yılında 10 milyon TL ödenek ayrıldığı belirtildi. AK Parti Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, projenin bölge için hayati önem taşıdığını söyledi.

Ö. Faruk Öz açıklamasında, “Gökpınar Sulaması Arazi Toplulaştırma Projesi ile Darende Merkez, Balaban, Aşağı Ulupınar, Günpınar, Çukurkaya, Sakızlı, Karşıkaya, Akçatoprak, Çaybaşı, Gedikağzı, Yenice, Başdirek ve Yazıköy ile beraber 60 bin Dekarlık bir alanda 8 bin çiftçi ailemizin arazileri parçalılık durumundan toplu hale getirilmesi kaydıyla daha imarlı bir arazi yapısına kavuşması sağlanacak. Aynı zamanda kullanılan yakıt ve iş gücü kaybı da azaltılacaktır” dedi.   

Geçen yıl ayrılan 10 milyon 350 bin TL ödenekle borulu şebeke imalatı çalışmaları yapılırken 2009 sonuna kadar bu projeye 68 milyon 536 bin TL harcama yapıldı. 6 bin hektar alanı sulayacak olan bu projede yap işlet devret kapsamında özel bir firma tarafından yaklaşık 7 yıldır elektrik enerjisi de üretiliyor.

Bu arada Gökpınar Sulaması Arazi Toplulaştırma Proje çalışmalarına bu yılda devam edileceği öğrenilirken geçen yıl sulama bölgesinde toplulaştırma için 454 bin TL harcama yapıldığı belirlendi.


Anahtar Kelimeler: