Sunguroğlu güven tazeledi

Sunguroğlu güven tazeledi

Sunguroğlu güven tazeledi
Gündem 24.01.2010 12:10:00 2432 0

Darende CHP İlçe teşkilatı kongresini yaptı. Tek liste ile gidilen kongrede başkan değişmezken, söz alan bazı partililer, ilçe, il ve genel merkezi eleştirerek, kimsenin ilgilenmediğini iddia etti. İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu kişisel kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi.

CHP Darende ilçe teşkilatının 23 Ocak günü Tiryandafil Otel’de yapılan kongresine çok sayıda partili katıldı. CHP İl sekreteri Alirıza Fırat’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede söz alan partililer, özellikle il teşkilatı ve genel merkezi eleştirerek vatandaşla daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini hatırlattı. İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu da ufak hesapların, kişisel kırgınlıkların bir kenara bırakılarak CHP’yi iktidara taşımayı herkesin görev edinmesi gerektiğini ifade etti.

Çok ama çok çalışmalıyız

Sinan Sunguroğlu, “Bugün ufak hesapların, kişisel kırgınlıkların bir kenara bırakılması, üzerimize zimmetli olan demokratik değerlerin korunması için bir araya gelme zamanıdır. Bunun öncülüğünü tabii ki, Cumhuriyet Halk Partisi yapacaktır. Demokratik, laik Cumhuriyetin korunması, devam ettirilmesi için çok ama çok çalışma zamanıdır” dedi.

Sorunlar giderek ağırlaştı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da kongreye gönderdiği mesajda iktidarı eleştirerek, sorunların giderek ağırlaştığına dikkat çekti. Baykal mesajında; “AKP iktidarı yedinci yılını doldurdu. Seçimlerden bu yana geçen bu süre sonunda, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik sorunları giderek daha da ağırlaşmış; Türkiye AKP iktidarının teslimiyetçi ve yanlış politikaları sonucu gitgide daha çok köşeye sıkıştırılmış ortalık yangın yerine dönmüştür” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise gönderdiği mesajda insanların bir ve beraber olma duygusuyla milletin menfaat ve ortak çıkarlarını göz önünde tutarak birbirine kenetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kongrede ayrıca CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile İl Başkanı Celal Berktaş’ın da mesajları okundu.

Yeni yönetim belirlendi

85 delegesi bulunan CHP ilçe teşkilatı çoğunluğu sağlayarak yeni yönetimini belirledi. İlçe Başkanı olan Sinan Sunguroğlu’nun değişmediği kongrede yönetime şu isimler seçildi; Hamza Akan, Şemi Portekin Baykal, Cemal Güneş, Ayhan Uslu, Yakup Bak, Gazi Alpaslan, Hanifi Budak, Fehmi Karaca, Yücel Özbay ve Tahsin Denktaş.

Kongrede ayrıca il delegeliklerine de; Sinan Sunguroğlu, Hamza Akan, Fehmi Karaca, Abdurrahman Yücel, A. Rıza Mengüşoğlu, Ayhan Uslu, Yakup Bak ve Hakkı Akkoyun seçildi.


Anahtar Kelimeler: