Darende´ye hayran kaldılar

Darende`ye hayran kaldılar

Darende´ye hayran kaldılar
Gündem 6.01.2010 17:18:00 1842 0

alatya İl Genel Meclis Üyeleri Darende’yi gezdi. Darende’deki gezinin ardından gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Malatya’nın stratejik ve yol master planlarını yaparak daha verimli hizmet üreteceklerini söyledi.

Mehmet İnci’nin daveti üzerine gelerek 6 Ocak günü Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ın konuğu olan İl Genel Meclis Üyeleri, ilçede bir dizi gezi, inceleme ve temaslarda bulundu. Darende’nin AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet İnci, Burhan Ayhan ve Mehmet Boyraz’ın da arkadaşlarına ev sahipliği yaptığı heyete AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Tiryandafil Otel’de ikram edilen öğlen yemeğinin ardından ilçenin tarihi ve turistik mekânlarını gezen heyet, Somuncu Baba Külliyesi ve civarındaki düzenlemelere hayran kaldı.

Hacılar-Çukurkaya yolu talebi

Gezinin ardından yapılan toplantıda İl Genel Meclisi’nin çalışma programı ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantıda Malatya’nın İl Genel Meclis Üyelerini Darende’de de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Belediye Başkanı İsa Özkan, “Siyasetçi olarak seçildik, yöremize hizmet vermek zorundayız. Bizlere güvenen destek veren insanların başlarını öne eğdirmemeliyiz” dedi. Özkan ayrıca ilçe merkezinden Çukurkaya Köyü’ne giden ve Hacılar Mahallesinden geçen grup yolunun asfaltlanması konusunda İl Özel İdaresinden destek beklediklerini bildirdi.

Darende sahiplenilmiş

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ise, yoğun çalışma programları içerisinde ilçeleri de gezerek tanıma olanağını değerlendirdiklerini belirtti. Şavata; “Darende, görüntü olarak değişimi yaşayan bir ilçe haline geliyor. Darende sahiplenilmiş, gerek çok güzel ve örnek çalışmalar yapan Hulusi Efendi Vakfı, gerekse de yerel yönetimler ilçenin güzelleştirilmesi amacıyla ciddi gayretler sarfetmiş. Son yıllarda atılan adımlarla bir turizm merkezi olan Darende’nin geleceği oldukça parlak gözüküyor” şeklinde konuştu.

Siyasi fikre bakmıyoruz

Naci Şavata; “Biz, Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve Genel Sekreterimizle beraber hizmeti götürürken o yerin, o köyün siyasi fikrine bakmadan çalışmalarımızı ulaştırıyoruz. Bunu millete hizmet olarak algılıyoruz. 9 aylık çalışmalarımız da bunun kanıtıdır. İlçelerimizden gelen talepleri atanmış ve seçilmiş yönetici arkadaşlarımızla uyum halinde başarıya dönüştürdük” dedi.

Örnek çalışmalar yapılmış

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er’de; “Darende’de ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayan Hulusi Efendi Vakfı ve idareci arkadaşlarımızın özellikle turizm konusunda örnek çalışmalar yapmış olması çok sevindirici bir durum. Sayın Valimiz de Malatya’yla ilgili turizme yönelik ciddi çalışmalar planlıyor. Bu çalışmaların Darende ayağında buradaki kanyonların spor turizmlerine etkin olarak katılması vardır. Darende inşallah yapılacak çalışmalarla daha da tanınacaktır” dedi.

Master planı hazırlanıyor

İl Genel Meclis Üyelerinin yörelerinde verimli çalışmalar yapmasına katkı sunmak amacıyla Malatya’nın stratejik planını hazırlamaya başladıklarını kaydeden ve yol master planlarını da uygulayacaklarını anlatan Sami Er; “Vaad ettiğiniz, ümit verdiğiniz insanlara karşı mahcup olunmaması ve hizmetlerin yerine düzenli olarak ulaşması amacıyla yapılan bu planlar verimi arttıracaktır. Kaymakam arkadaşlarla birlikte yaptığımız ve sizlerle yapacağımız çalışmalarla köylerin alt yapı hizmetlerinin bütçemize göre ve zamanında yerine gelmesi konusunda planladığımız kararlardan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Çalışma programımıza uyar ve düzenli çalışma performansı sağlarsak artan zamanımızda kalan işleri de halledeceğiz. Her ilçenin nüfus yoğunluğuna ve yol ağına göre planlama yaparak İl Özel İdaresi’nin araçlarını yönlendirerek hizmetlerin yerinde ve zamanında gerçekleşmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Sami Er ayrıca, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ın talebi için de yardımcı olarak Çukurkaya Köyüne giden gurup yolunun düzenli bir şekilde yapımına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

İl Genel Meclis Üyeleri, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ın davetlisi olarak ilçede bir dizi gezi, inceleme ve temaslarda bulundu. Darende’nin AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Burhan Ayhan, Mehmet İnci ve Mehmet Boyraz’ında arkadaşlarına ev sahipliği yaptığı heyete AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Tiryandafil Otel’de ikram edilen öğlen yemeğinin ardından ilçenin tarihi ve turistik mekânlarını gezen heyet, Somuncu Baba Külliyesi ve civarındaki düzenlemelere hayran kaldı.


Anahtar Kelimeler: