Başbakan konuyla ilgileniyor

Başbakan konuyla ilgileniyor

Başbakan konuyla ilgileniyor
Gündem 2.01.2010 15:39:00 2436 0

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz ay Malatya’ya yaptığı ziyarette açılışını gerçekleştirdiği Malatya Park Alışveriş Merkezinin ortaklarından işadamı hemşehrimiz Erman Ilıcak’tan, Darende Meslek Yüksek Okulu binalarının yapım işini üstlenmesini istedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Malatya Belediyesi’nde görüşme yaparak bilgilendirdiği Başbakan’ın, ilçemize açılması planlanan Meslek Yüksek Okulu binalarını Rönesans İnşaat’ın sahibi Erman Ilıcak tarafından yapılması konusunda gerekli ricada bulunduğunu kaydetti.

Özkan Başbakan’la görüşmesinde ilçenin sorunlarına değindiğini ve son yıllarda gelişme gösteren Darende’nin kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayacak olan Meslek Yüksek Okulunun bir an önce yapılarak faaliyete geçmesinin elzem olduğunu anlattığını bildirdi.

Müteşebbis Darendeli yapar

Başbakan’ın Darende’nin ülkemizin güzel yörelerinden birisi olduğunu ve daha önce ziyaret etme imkanı bulduğu ilçenin gelişimini takip ettiğini de kaydederek; “Üniversiteler şehirlerin gelişmesinde katkı sağlayan, canlılık kazandıran, ekonomik ve sosyal alanlarda sirkülasyon görevi yapan kurumlardır. Darende gibi seçkin bir ilçemizde yüksekokul olmaması bir talihsizlik. Bu işi müteşebbis ruha sahip Darendelilerin sahip çıkarak ilçelerini geliştireceklerinden eminim” dediğini ve ardından Erman Ilıcak’a Darende Meslek Yüksek Okulu binalarının yapımını üstlenmesini istediğini belirtti. Başbakan’ın talebine olumlu yanıt veren Erman Ilıcak’ın incelemek üzere projeleri istediğini ve Ocak ayı içerisinde Darende’den gidecek heyetle görüşüp, bu konudaki kararlarını açıklayacaklarını bildirdiklerini ifade etti.

Başbakan’la görüşmede hazır bulunan AK Parti Malatya Milletvekilleri Darende’nin Hanımağası Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, , İhsan Koca ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır`ın da, iletilen sorunlara destek vererek Darende’nin meselelerine sahip çıktıklarını vurguladı.

Ilıcak’lardan bekleniyor

Erman Ilıcak ve babası Bekir Ilıcak’tan Darende’nin kaderini yenileyecek projeye destek beklediklerinin altını çizen Başkan Özkan; “İnanıyorum ki, değerli hemşehrimiz Bekir Bey ve oğlu Erman Bey ilçemizin gelişimine katkı sunacak bu çalışmayı gerçekleştirerek memleketimize olan sevgi ve bağlılıklarını bir kez daha ortaya koyacaklardır” dedi.

Kongre ve turizm merkezi

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak da yüksekokulun arsasının hazineden üniversiteye tahsisinin yapılarak yerle ilgili bir problemin olmadığını ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in ilçemize yapılması planlanan Turizm Meslek Yüksek Okulu projesi üzerinde hassasiyetle durduğunu bildirdi. Kaymakam Uzunparmak, Rektör Çelik’in son yıllarda özellikle turizm alanında gelişme kaydeden Darende’nin ‘Kongre ve turizm merkezi’ olması için bu sahada bir Meslek Yüksek Okulu’na mutlaka ihtiyaç duyulduğunu, bunu gerçekleştirmek için de Darendelilerin meselenin ucundan tutarak değil, çalışmaların içerisinde yer alması gerektiğini söyledi. Uzunparmak Rektör Çelik’in Darende’deki yüksekokulun hayata geçmesiyle bir başlangıç yapılarak yeni bölümlerin açılması, daha fazla öğrencinin ilçeye gelmesine olanak tanımasında öncü olacağına inandığını da ifade ettiğini belirtti.

Murat Uzunparmak, “Tüm hemşehrilerimizi el birliği ederek bu çalışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz. Geleceğini turizmle taçlandıracak Darende’nin daha fazla gelişmesi, cazibe merkezi haline dönüşmesi, ilgi odağı olması, herkesin bugünkünden çok kazanması için, elimizi taşın altına koymalıyız” açıklamasında bulunarak özellikle işadamlarımızı böylesi bir çalışmada bulunmaya davet etti.


Anahtar Kelimeler: