Hizmet edene liyakati verilmeli

Hizmet edene liyakati verilmeli

Hizmet edene liyakati verilmeli
Gündem 2.01.2010 15:37:00 1629 0

Yaz aylarında faaliyete geçen Darende Kapalı Spor Salonuna Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı iken yapımına büyük katkı sağlayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in adının verilmesi bekleniyor.

Tesisin faaliyete geçmesinin ardından sıra isim konulmasına geldi. Yılların hasretini sona erdiren ve bakanlık yaptığı dönemde Darende’ye ciddi katkılar sağlayan bir süre önce de TBMM Başkanlığına seçilen M. Ali Şahin’in adının, tesise yakışacak en güzel isim olduğu öne çıktı. Kamuoyu araştırmaları salona konulacak ad konusunda en fazla emeği geçen kişi olan Şahin’in adı ‘tek isim’ olduğunu ortaya koydu. Eski Darende Kaymakamı Vural Karagül’ün büyük gayretleriyle yapımı gündeme gelen ve kısa sürede tamamlanan salon, ilçedeki ihtiyacın giderilmesini sağladı.

Sözleri yerini buldu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı iken 31 Ocak 2006 günü Darende’den giden heyeti kabul eden M. Ali Şahin, görüşmeye başlamadan; “Darende’nin ilgi alanımıza giren iki sorunu var, biri banka şubesi, diğeri kapalı spor salonu yapımıdır. İkisini de biliyor ve yakinen takip ediyorum. Yani Darende gündemimizde” diyerek, heyeti memnun etmişti. M. Ali Şahin, Darende’nin sorunlarını öteden beri bildiğini ve takip ettiğini kaydederek, Vakıfbank Şubesi’nin açılmasını da sağlamıştı.

Salon olmamasına şaşırmıştı

Yapılan görüşmede Da­ren­de’nin en önemli ihtiyaçlarından birinin kapalı spor salonu olduğunu ve bu problemi çözmek için 2006 yatırım programına ödenek konulan tesisi hayata geçireceklerini söyleyen M. Ali Şahin; “Spor To­to’dan aktaracağımız kaynakla Darende’nin kapalı spor salon ihtiyacını gidereceğiz. Darende gibi büyük, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin yaşandığı bir ilçemizde bu güne dek bir ka­pa­lı spor salonunun bulunmaması büyük bir eksiklik. İnşallah bu yarayı biz sararak, o güzel beldeye hizmet etme şansına ereceğiz” demişti.

İlçenin adını çok eski yıllardan beri bildiğini ve Hulûsi Efendi’yle İstanbul’da üniversitede okur­ken tanıştığını kaydeden Şahin; “O muhterem hizmet insanını, görmek ve hayır duasını al­mak bize de nasip oldu, hatta o zaman bir de hatıra olarak imzalı bir para vermişti. Hâlâ onun aziz bir hatırası olarak saklarım” şeklinde konuşmuştu.

Tesise adının verilmesinin ardından yapılacak davetle Darende ilk defa görevde olan bir TBMM Başkanını ağırlayarak, ilçeyi ziyaret eden önemli isimler arasına Türkiye’nin iki numaralı ismini de eklemeli.


Anahtar Kelimeler: