Helikopterle gezerek beğendiler

Helikopterle gezerek beğendiler

Helikopterle gezerek beğendiler
Gündem 2.01.2010 15:32:00 1969 0

Vali Ulvi Saran`ın daveti üzerine Malatya`ya gelen farklı kesimlerden kişilere helikopterle spor turizmine katkı sağlayabilecek bölgeler gezdirildi. Gezi sonunda Darende’deki Tohma Kanyonu’ndaki, rafting alanlarının geliştirilerek turizm potansiyelinin arttırılabileceği kanaati üzerinde duruldu.

Helikopter gezisine Vali Ulvi Saran, Gazeteci Coşkun Aral, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İstanbul Direktörü Hansın Doğan ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca katıldı.

Akçadağ ilçesi Levent Vadisi ile başlayan gezi, Darende, Hekimhan, Kale, Pütürge ve Nemrut ile devam etti.

Darende’de rafting ve tracking

Gezinin ardından değerlendirme yapan Vali Saran, Darende Tohma Kanyonu, Tohma Çayı üzerinde rafting, Akçadağ Levent Vadisi`nde tracking, doğa yürüyüşü, off-roard spor ve motor sporları, Hekimhan Girmana Vadisi`nde tracking doğa yürüyüşü ve motor sporları, Battalgazi Karakaya Barajı, Kervansaray, Ulu Cami, Aslantepe Höyüğü, Kale Karakaya Barajı, Beydağı`nda yamaç paraşütü, tracking, doğa yürüyüşü yapılabilecek yerlerin tespit ve incelemeleri neticesinde Malatya`nın doğa sporlarında, spor turizminde alternatif spor branşlarında bir atılım yapılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Coşkun Aral belgesel çekecek

BM Kalkınma Programı İstanbul Direktörü Hansın Doğan da BM olarak destekte bulundukları çalışmaların Malatya`da da hayata geçirilebileceğini ifade ederek, gezi sırasında gördüğü manzaralardan etkilendiğini söyledi.

Gazeteci Coşkun Aral ise Malatya`ya 1970`li yıllarda yaşanan birtakım olayları görüntülemek için geldiğini, ancak Malatya`ya farklı bir yönden bakma fırsatını henüz yakaladığını belirtti.

Aral, Özellikle Nemrut Dağı üzerinden yapılan uçuş sırasında çok güzel bir manzarayla karşılaşıldığını, Malatya`da bir de belgesel çekmeyi düşündüğünü söyledi.


Anahtar Kelimeler: