Uyanıklar başvurdu

Uyanıklar başvurdu

Uyanıklar başvurdu
2.01.2010 15:21:00 1806 0

Yeni yılda stajyer sürücü kursu uygulamasının başlayacağı ya da sürücü kursları yönetmeliğinin değişmesi sonucu sınavların zorlanacağı düşüncesi, sürücü kurslarında yoğunluğa yol açıyor.

Darende Sürücü Kursu Müdürü Yusuf Köse, 2009 yılının son 3 ayında sürücü kursuna yoğunluğun iyice arttığına dikkati çekti.

Yönetmelik değişecek

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Vatandaşımız, yeni yılda stajyer sürücü kursu uygulamasının başlayacağını ya da sürücü kursları yönetmeliğinin değişmesi sonucu sınavların zorlaşacağını düşünüyor. Bu düşüncelerle paniğe kapılanlar bir an önce ehliyet almak istiyor. Bundan dolayı da kurslara olan talep son dönemde artış gösterdi. Yılda ortalama her ay kurs açıyoruz, 20-25 kişi arasında her bir dönemde öğrencimiz olurken, aralık ayında 50 kişi kayıt yaptırdı. 26 Aralık’ta yapılan sınava Darende’den 76’sı ilk defa olmak üzere 93 kişi girdi. Stajyer sürücü uygulamasını getirecek olan Karayolları Trafik Kanunu tasarısı İçişleri Komisyonu`nda henüz görüşülmedi. Ne zaman çıkacağını söylemek zor. Ancak yeni yılın ilk aylarında çıkması mümkün gözükmüyor.``

2 yıl stajyer sayılacak

Köse, söz konusu tasarının yasalaşması halinde, ehliyet alacak kişilerin 2 yıl süre ile stajyer sürücü sayılacağını, yasada belirtilen miktarda hata ve ihlal yapılması durumunda stajyer sürücülerin ehliyetlerine el konulabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca sürücü kursları yönetmeliğinin bir an önce çıkarılması gerektiğini de ifade eden Şahin, yeni yönetmelikle sürücü adaylarının kurslarda çok daha iyi bir eğitimden geçeceğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: