Hayırsever hemşehrilerimize çağrı

Hayırsever hemşehrilerimize çağrı

Hayırsever hemşehrilerimize çağrı
Gündem 2.01.2010 15:19:00 1475 0

Darende’nin çeşitli mahallelerinde bulunan camiler, fiziki yapılarında oluşan yıpranmalar nedeniyle onarıma ihtiyaç duyuyor. Aralarında tarihi özellik de taşıyan çok sayıda cami duvarları, çatıları ve genel durumlarında oluşan bozulmalar nedeniyle hayırseverlerin kendilerine uzatacağı eli bekliyor.

Kış mevsiminde az sayıda cemaati bulunan, yazları daha fazla kullanılan camilerin onarılmasını isteyen mahalle sakinleri, hayırseverlerin desteğini beklediğini ifade etti. Çok sayıda işadamı yetiştiren Darende’nin hemen her mahallesinden yetişen hayırseverlerin sağlayacakları destekle camileri onararak, topluma güzel bir hizmeti sunmaları bekleniyor.

Camilerin onarılmasını isteyen vatandaşlar, “Kimilerinin dedesi, kimlerinin babası tarafından yapılan, yapımına vesile olunan camilere evlatlarının ilgi göstermesini bekliyoruz. Hayır hizmetleriyle tanınan, bulundukları yerde camilerin yapımına büyük oranda destek veren hemşehrilerimizin ilçelerindeki ibadethaneleri de unutmayacaklarını ve boynu bükük bırakmayacaklarını biliyoruz. Onların sağlayacağı desteğe biz de elimizden geleni sarfetmeye hazırız” dedi.

Bu arada ilçe merkezindeki 31 camiden 4’ü hariç 27 eserin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu, ancak birkaç tanesinin tarihi özellik taşıdığı belirlendi. Camilerini onarmak ve yeniden yaptırmak isteyenler için İlçe Müftülüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yapılacak başvuru ile tip proje desteğinde bulunduğu ve gerekli izni hemen verdiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: