Hulusi Efendi’nin diliyle açılım

Hulusi Efendi’nin diliyle açılım

Hulusi Efendi’nin diliyle açılım
Gündem 5.12.2009 23:56:00 2216 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılımı anlattığı TBMM`deki konuşmasından sonra halkla buluştuğu ilk durak Malatya`da Hulusi Efendi`nin şiiriyle mesaj verdi. Malatyapark Alışveriş Merkezi’nin açılış töreninde Osman Hulusi Efendi`nin şiiriyle birlik mesajı verdi. Gittiği şehirlerin önemli şairlerinin sözleriyle halka seslenen Erdoğan Malatya’daki konuşmasında Osman Hulusi Efendi`nin `Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin` şiirini okuyarak jest yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Biz kararlılığımızı sizlerden, aziz milletimizden alıyoruz. Öyleyse çözeceğiz. Hırçın, iftiracı, engelleyen muhalefete rağmen çözeceğiz. İstismarcılara rağmen, çatışma lobisine rağmen, yangına körükle gidenlere, ateşe ateş taşıyanlara, benzin taşıyanlara rağmen çözeceğiz. Buna inanarak yola çıktık Allah`ın izniyle de bu yoldan dönmeyeceğiz. Biz Malatya`nın diliyle Osman Hulusi Efendi`nin nasihatlarıyla yolumuza yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz`` dedi.

Erdoğan, Beydağı Ağaçlandırma Projesi ve Malatyapark Alışveriş Merkezi ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, TBMM`de sürecin somut adımlarını attıklarını ve hemen ardından Malatya`ya geldiklerini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

Yolumuza nasihatlerle yürüyoruz

Malatya`ya gelemeyenler, Sivas`ın doğusuna adımını atamayanlar, zihinlerinde ülkeyi bölenler, zihinlerinde bu ülkenin yollarına mayın döşeyenler, şimdi kalkmışlar kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirecek bir girişime karşı çıkıyorlar. Doğu`dan, Güneydoğu`dan oy alamayanlar, burada milletimizin teveccühüne mazhar olamayanlar, ülkenin belli illerine, belli bölgelerine sıkışıp kalanlar, dar bölge siyasetiyle kısır siyasetle küçük hedeflerle küçük hesaplarla milletin ve ülkenin ufkunu karartmanın çabası içindeler. Biz Malatya`nın diliyle şehit Battal Gazi`nin diliyle Osman Hulusi Efendi`nin nasihatleriyle yolumuza yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz.``

Başbakan Erdoğan, şu anda sadece Malatya`ya değil, ekran başında kendisini dinleyen tüm Türkiye`ye seslendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hulusi Efendi’nin şiiri

``Ne güzel söylemiş merhum Osman Hulusi Efendi, `Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin / Hüsn ü edebi koyup bir can incitmeyesin / El ile dövseler de dil ile sövseler de bin kez incitseler de bir can incitmeyesin / Hepsi kardeşlerindir, yolda yoldaşlarındır, halde haldaşlarındır, bir can incitmeyesin`. Biz bu edeple bu adapla bu üslupla bu terbiyeyle yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki bir can incinmesin, yeter ki gencecik fidanlar hayatlarının bağrında toprağa düşmesin. Yeter ki analar ağlamasın. Yeter ki canlarını, yavrularını, evlatlarını yitirmesin. Yeter ki ocaklara ateş düşmesin. Bizim bundan başka gayemiz, hedefimiz, amacımız yok.``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin yararına çözüm atılımlarına devam edeceklerini ifade ederek, yedi yılda Türkiye`yi güçlü, saygın bir ülke yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, ``Bu problemleri de çözerek çok daha iyisini başaracağız, yeter ki sizlerin desteği arkamızda olsun, yeter ki hayır dualarınız arkamızda olsun. Barış içinde, kardeşlik içinde, dostluk ve dayanışma içinde müreffeh Türkiye`yi kuracağız`` dedi.

``Muhalefete rağmen çözeceğiz``

Güçlerini milletten aldıklarına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

``Cesaretimizi tarihimizden alıyoruz. Biz ilhamımızı Anadolu`yu kardeşlik yurdu yapan ulularımızdan alıyoruz. Biz kararlılığımızı sizlerden, aziz milletimizden alıyoruz. Öyleyse çözeceğiz. Hırçın, iftiracı, engelleyen muhalefete rağmen çözeceğiz. İstismarcılara rağmen, çatışma lobisine rağmen, yangına körükle gidenlere, ateşe ateş taşıyanlara, benzin taşıyanlara rağmen çözeceğiz. Biz buna inanarak yola çıktık Allah`ın izniyle de bu yoldan dönmeyeceğiz.``

Başbakan Erdoğan ezan okununca konuşmasını keserek, ezanın bitmesini bekledi.

Konuşmaların ardından Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve diğer yetkililerle birlikte kurdele keserek açılışları yaptı. Erdoğan, daha sonra alışveriş merkezinde incelemelerde bulundu. Kendisine hediye edilmek istenen bir fritözün ücretini ödeyen Erdoğan, bir oyuncakçıdan da oyuncak satın aldı.


Anahtar Kelimeler: