Kış geldi, aman dikkat

Kış geldi, aman dikkat

Kış geldi, aman dikkat
5.12.2009 23:36:00 1536 0

Darende’de bir apartmanın çatısında çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Yangını olay yerinin yakınında bulunan polisler fark ederek, apartmanda oturanları tahliye etti. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangında itfaiyenin teçhizat ve eleman yönünden eksikliği vatandaşların tepkisine neden oldu.

Darende’de Somuncu Baba Bulvarı üzerindeki 42 nolu apartmanın çatısında 17 Kasım günü yangın çıktı. Yangını olay yerinin yakınında bulunan polisler fark etti. Apartmanda oturanlar hemen tahliye edilirken, itfaiye ve TEDAŞ’a da haber verildi.

Olay yerine gelen itfaiyenin hortumu tazyiksiz su sıkınca diğer araçlardan yardım alındı. Yangının büyümesi üzerine büyük itfaiye aracının hortumu değiştirilerek müdahalede bulunuldu. Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Uzunparmak İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu’ndan gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

Bacadan kaynaklandığı tahmin edilen yangın sonucu binanın çatısı tamamen küle döndü. Vatandaşların ve bina sahibinin müdahaleye yardım ettiği yangında itfaiyenin teçhizatının eksikliği ve elemanlarının bilinçsiz davranışlarına çevrede bulunanlar tepki gösterdi.

Bölge Trafiğe bağlı ekipler, karayolu üzerindeki binadaki yangın nedeniyle trafiği kontrollü ve tek şeritten verirken, 112 Ambulansının bekletildiği yangın yerinde çevre belde ve ilçelerden de takviye itfaiye araçları geldi. Apartmanlarında çıkan yangından kurtulanlar gözyaşları içerisinde alevleri seyrederken, evlerde de ufak çaplı hasar oluştuğu belirlendi.

Yangının ardından yapılan incelemede çatıda izolasyon malzemesi stoğu yapıldığı ve bu maddelerin yangının söndürülmesini güçleştirdiği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: