Kurumlara destek

Kurumlara destek

Kurumlara destek
19.12.2007 23:57:00 2347 0

Darende Kaymakamı Vural Karagül ilçede bulunan kamu kurumlarına sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda 745 bin YTL destek sağladı.

Darende’ye gelen kaymakamlar arasında resmi kurumlara ilk kez geniş çaplı bir destek sağlayan Kaymakam Karagül, yapılan desteklerle bina onarımlarının yapılmasına, okulların yapılmasına, tarihi binaların onarımına ve öğrenci yurtlarının yapımına kadar bir çok konuda ilçenin gelişmesine vesile oldu.

Darende Kaymakamı Vural Karagül yaptığı açıklamada; " Tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle ünlü olan ilçemizin 229 yıl önce yaptırılan ve kartal yuvasını andıran Namık Paksoy Konağı onarımı için 60 bin YTL. Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yaptırılarak Sağlık Bakanlığına teslim edilen Devlet Hastanesi eski binasının merkez sağlık binası olarak hizmet verebilmesi için 15 bin YTL. Yıllar önce temeli atılan ve yapılan yanlış çalışma neticesinde uzun yıllar yapımı beklenen Müftülük binası için İl Müftüsü Bekir Gerek ve Darende eski Müftüsü Ünal Tan ile İstanbul’daki işadamlarından toplanan 150 bin YTL ayrıca Müftülüğün hizmetlerinde kullanılan aracın yenilenmesi için 50 bin YTL. İl merkezine uzak olması nedeniyle ilçemizdeki başarılı öğrencilerin daha iyi bir eğitim ortamında yetişmelerini sağlamak amacıyla eski yüksekokul binasını yerine açılan Anadolu Lisesi için 35 bin YTL destek sağlandı. Okul için ayrıca 25 bin YTL’de Başer Ailesi katkı sağlamıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğünün yapıldığı ilk günden beri tadilat ve yenilik görmeyen binasının yapımı ve Malatya ilçelerinde ilk kez Darende’de kurulan MOBESE sistemi için 110 bin YTL destek sağlanmıştır. Makamlar kalıcı ama insanlar gidicidir. Önemli olan görev yapılan yerde o yere bir şeyler kazandırabilmektir. Biz Darende’de geldiğimiz günden beri çok şey yaptık. Darende’nin insanı her şeyin en güzelini hak ediyor" dedi.


Anahtar Kelimeler: