Rafting heyecanı her mevsim sürüyor

Rafting heyecanı her mevsim sürüyor

Rafting heyecanı her mevsim sürüyor
5.12.2009 23:25:00 1773 0

Darende’de çoğunluğu bu yıl atanarak göreve başlayan ve aralarında Kaymakam Murat Uzunparmak’ın da olduğu bazı yöneticiler, Tohma Çayı’nda rafting yaptı. Kaymakam Murat Uzunparmak ilk defa rafting yaptığını ve parkurdan büyük bir keyif aldığını söyledi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Koray Kartal, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Çetin, Hakim İsmail Deniz ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Başçavuş İlker Bardakcı Tohma Çayı’nda 1 Kasım Pazar günü rafting yaptı. Kaymakam Uzunparmak, turizm alanında yörenin gözdesi olan ve çok sayıda turisti ağırlayan Darende’de su sporlarının olmasının ilçeye olan ilgiyi artırdığını bildirdi.

İlk raftingini Darende’de yaptı

Uzunparmak; “Darende’ye atanalı 2 ay oldu, ilçeyle ilgili yerleri, tanımaya sahip olduğu değerler hakkında bilgi edinmeye devam ediyoruz. Çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Darende’de rafting gibi keyifli bir su sporunun olması hiç şüphesiz buradaki cazibeye ayı bir değer katmaktadır. Tarihi, doğal, kültürel ve manevi bir çok mekan bulunan Darende’de böylesine ilgi çeken bir aktivitenin yer alması gelenler kadar ilçede bulunan memurların da yararlanarak güzel bir anıya dönüştürmesi çok hoş bir olaydır. Parkurdan çok büyük keyif aldık, havaların biraz soğuk olduğu zamanda yaptık ama el değmemiş olan Tohma Kanyonu’nun sonbaharla birlikte müthiş güzelliklere ve renk cümbüşüne sahip yerlerini görme imkanını bulduk” dedi.

İlçedeki rafting sporunu geliştiren aynı zamanda kanyonun yer aldığı Zaviye Mahallesinin muhtarı olan ve parkurda kendilerine de eşlik eden Celalettin Ateş’e teşekkürlerini bildiren Kaymakam Uzunparmak, Darende’nin adının böylesine güzel ve keyifli bir sporla anılmasının da ilçenin tanıtımına katkı sağladığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: