Kutsal bir mesleği yapıyorlar

Kutsal bir mesleği yapıyorlar

Kutsal bir mesleği yapıyorlar
Gündem 24.11.2009 22:28:00 1908 0

Öğretmenler Günü Darende’de de törenlerle kutlandı. Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, öğretimle besleyen öğretmenlerin, kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini vurguladı.

Kaymakam Uzunparmak, "Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, başkasının hakkını gözeten ve koruyan, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmeleri geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır" dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da mesajında ülkenin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nitelikli nesilleri yetiştirecek olan eğitim ve öğretim kurumlarını çağın gerektirdiği imkânlara kavuşturmanın, yarınlar adına hayati önem taşıdığını belirtti.

Özkan, "Eğitime ve ona gönül vermiş öğretmenlerimize, hepimizin elbirliğiyle sahip çıkması gerekir. Ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir" dedi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Darende’deki ilk tören 15.30’da Hükümet Konağı önünde yapıldı. Törene ilçedeki tüm okul yöneticileri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Kaymakam Murat Uzunparmak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Atatürk büstüne çelenk sundu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Devam eden programlarda ise vefat eden öğretmenler için Zaimoğlu Çarşı Camii’nde Yatsı namazından sonra mevlit okutuldu. Ayrıca akşam 19.30’da da Öğretmenevinde kutlama programı gerçekleştirildi. Stajyer öğretmenlerin yemin ettiği, konuşmaların yapıldığı gecede, müzik eğlence programı düzenlenerek eğlenildi. Resim öğretmenleri Cumali Malkoç ve Uğur Akçay’ın yaptığı tablolardan oluşan bir sergi açıldı. Ertesi gün de emekli öğretmenlere bir yemek daveti verildi.

 


Anahtar Kelimeler: