Rehabilitasyon merkezi açıldı

Rehabilitasyon merkezi açıldı

Rehabilitasyon merkezi açıldı
Eğitim 19.12.2007 23:52:00 3696 0

Darende’de zihinsel ve bedensel özürlü çocukların eğitim alabileceği özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi açıldı. Merkezin açılışına Darende Kaymakamı Vural Karagül, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticilerinin yanı sıra kayıt yaptıran öğrencilerin aileleri katıldı.

Darende Kaymakamı Vural Karagül açılışta yaptığı konuşmada böyle bir merkezin Darende’nin ihtiyacı olduğunu, çevre ilçelerde de olmayan böyle bir merkezle zihinsel ve bedensel özürlü çocukların eğitim alabileceği güzel bir merkez olduğunu söyledi.

Aileler için umut kaynağı olan merkez, 100 öğrenciyle hizmet verecek kapasiteye sahip olduğu öğrenildi. Gülizar Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi adıyla açılan ve ilçedeki büyük bir eksikliği dolduran merkezin kurucusu Veysel Ser, daha önce bu işi farklı yerlerde yaptıklarını söyleyerek, "Darende’de bu ihtiyacı fark ettiğimiz için buraya yöneldik. Alanında yetişmiş eğitimli kadromuzla hizmetlerimize devam edeceğiz. Malatya sınırından Sivas’a kadar olan bölgede böyle bir merkezin olmaması üzerine böyle bir çalışmaya girdik. Türkiye’nin özel eğitimde Avrupa şartlarına göre geri fakat yavaş yavaş bu alanda çalışmalar hızlanmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon engelli bulunuyor. Rehabilitasyon merkezimizde öğrencilerimiz kısa bir süre eğitimden sonra sosyal yaşamı öğrenmeye başlayacak. En ağır derecede engelli öğrenci bile mutlaka birşeyler öğrenir, yeter ki ilgi ve sevgiyle yaklaşılsın." diye konuştu. Zihinsel engellilerin eğitiminde ailelere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Ser, "Bu amaçla aile eğitimine kurum olarak çok önem veriyoruz. Bizler aileleri ne kadar bilinçlendirirsek eğitimde o kadar çok adım atmış oluruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca açılan merkez de yaş sınırı olamazken genel olarak 3-21 yaş grubundaki engellilere bireysel, seanslı grup, fizyoterapi, aile ve rehberliği eğitimi verileceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: