Kale onarıma alınacak

Kale onarıma alınacak

Kale onarıma alınacak
3.11.2009 09:31:00 1447 0

Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi kanalıyla önümüzdeki yıl yapılması istenen yatırım programına aralarında Zengibar Kale Kapısının da yer aldığı bazı eserler için 850 Bin TL ödenek talebinde bulundu.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay Malatya İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi kanalıyla önümüzdeki yıl yapılması istenen taslak programı dile getirirken, toplam 850 bin TL ödenek istediklerini bildirdi.

Ödeneğe Zengibar’da dahil

Toplantıda Yeşilyurt ilçesi tarihi evler, Arapgir ilçesi Çoban Paşa Konağı, Darende ilçesi Zengibar Kale Kapısı, Kale ilçesinde bir eser, Aslantepe Höyüğü`nün açık hava müzesi haline dönüştürülmesi ve Nemrut Dağı yolu konularında ödenek talep ettiklerini söyleyen Derviş Özbay, Nemrut Dağı`nın Malatya bölümünde bulunan otelin ise elden geçirilerek turizme uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

İl Genel Meclisi üyeleri de, Darende ilçesindeki Ozan Mescidi, Akçadağ ilçesindeki Kültür Merkezi, Doğanşehir ilçesindeki surlar, Kuluncak ilçesindeki mozaikler ve Battalgazi ilçesindeki surların onarılması talebiyle ilgili konularda bilgi aldılar.


Anahtar Kelimeler: