Hacı Bekir Camii’nde inşaat başladı

Hacı Bekir Camii’nde inşaat başladı

Hacı Bekir Camii’nde inşaat başladı
Gündem 3.11.2009 09:28:00 2628 0

Darende’nin iki minareli tek camisi olarak projelendirilen ve 27 Nisan 2007 günü temeli atılan ancak 1 yıldır yapımında hiçbir hareketlilik yaşanmayan Hacı Bekir Camii’nde oluşturulan yeni dernek yönetimi ile inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Hacı Bekir Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığına seçilen Belediye Meclis Üyesi Adil Sönmezler hayırseverlerin destekleriyle camiyi gelecek yıl ibadete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Turgut Özal Camii’nin aynısı

Adil Sönmezler yaptığı açıklamada gerçekleştirilen kongre ile dernek yönetiminin değiştiğini ve hızla inşaat çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Sönmezler; “Camimiz, eski Malatya Belediye Başkanı Münir Erkal’ın projesi olan Turgut Özal Camii’nin aynısıdır. Darende’nin iki minareli ilk camisi olacak eser 350 metrekarelik bir inşaat alanına sahiptir. Aynı anda bin kişinin ibadet edebileceği caminin alt katında Kur’an Kursu da yer alacak. İnşaat çalışmalarında bu yıl kaba kısmını tamamlamayı hedefliyoruz. Hayırseverliği elden bırakmayan çok sayıda caminin yapımına katkı sağlayan hemşehrilerimizin buraya da gereken desteği vermesini bekliyoruz” dedi.

4 bin kişi yaşıyor

Dernek yönetiminde bulunan Heyiketeği Mahallesi Muhtarı Duran Kubat 4 bin kişi ile Darende’nin en fazla nüfusunun yaşadığı yer olan ve çok sayıda apartmanla toplu yerleşim alanına sahip olan bölgenin temel ihtiyaçlarından birisinin de cami olduğunu bildirdi.

Yeni yönetim seçildi

İl Genel Meclis Üyesi Burhan Ayhan’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede Adil Sönmezler Başkanlığa seçilirken yönetim şu isimlerden oluşturuldu; Cemal Başpınar, H. Gazi Tunçtan, Bilal Yıldırım, İ. Hakkı Kocamemik, Mehmet Tokgöz, Osman Beşeren, Halit Yıldırım, Kadir Tunçtan, Gürsel Özdemir, İbrahim Çetinkaya, Osman Tokgöz, Duran Kubat, Necati Ağaoğlu ve H. Ömer Aytekin.

Cami yararına kermes düzenlendi

Hacı Bekir Camii’ne yardım amaçlı Heyiketeği Mahallesindeki gönüllü hanımlar tarafından el emeği ürünlerin satıldığı bir kermes açıldı. Kermesin açılışını yapan Belediye Başkanı İsa Özkan cami yapımına herkesin gereken desteği vermesinin sevindirici olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: