Cumhuriyetimiz 86 yaşında

Cumhuriyetimiz 86 yaşında

Cumhuriyetimiz 86 yaşında
Gündem 29.10.2009 12:15:00 1512 0

Cumhuriyet Bayramı Darende`de de büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından sahada kutlama töreni düzenlendi. Törenlerde bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak Türk milletinin Cumhuriyeti benimseyerek bütün değerlerine sımsıkı sarıldığını, Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvetin ise milletin kendisi olduğunu bildirdi.

Darende’deki kutlama töreni güreş sahasında yapıldı. Kaymakam Murat Uzunparmak Gazrnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Koray Kartal ve Belediye Başkanı törene katılanları selamladı.

Günün anlamına ilişkin öğrenciler tarafından şiirler okundu. Mısra Bozkurt isimli bir öğrencinin İstiklâl Marşı’nın tamamını heyecanla okuması izleyenleri duygulandırdı.

Törende bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak Cumhuriyetin temel hedefinin görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Uzunparmak; “Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi devletin rejimini oluşturan temel unsurlardan birisidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin birer ferdi olarak uğruna canlar verilen devletimizi, bağımsızlığımızı, birlik ve beraberliğimizi korumakla mükellefiz, çünkü varlığımız ve güzel Türkiyemizin geleceği buna bağlıdır” diye konuştu.

Törende ayrıca bir süre önce Hapkido’da Türkiye birinciliği elde eden Darende Belediyesi takımına ödüller verildi.


Anahtar Kelimeler: